Muntatge de Janet Sanz i Ada Colau amb un tuit de fons

POLÍTICA

El terrible zasca als Comuns per l'acte de Louis Vuitton al Park Güell

Els Comuns de Barcelona intenten capitalitzar les protestes i es tornen a embolicar en les seves pròpies contradiccions

Ahir hi va haver una protesta contra la desfilada de la coneguda marca Louis Vuitton al Park Güell de Barcelona. La protesta es va saldar amb alguns aldarulls i un home detingut pels Mossos d'Esquadra. Així mateix, segons les autoritats policials, set agents van resultar ferits, cap de gravetat.

La protesta va congregar diferents sectors veïnals, associacions socials i activistes de diferent índole. Entre ells, activistes animalistes que van portar pancartes amb el lema “Louis Vuitton tortura animals”.

S'han de demanar explicacions a ells mateixos

Per proximitat ideològica amb aquestes reivindicacions, els Comuns intenten ara capitalitzar les protestes. Ahir mateix, els Comuns de Barcelona informaven a través de la seva pàgina web que demanarien explicacions a l'Ajuntament per la desfilada.

“El grup municipal de BComú vol tenir accés “amb la màxima celeritat” a tota la informació que tingui a veure amb la desfilada de la marca de luxe Louis Vuitton”. A més de l'Ajuntament, els Comuns també demanen explicacions a BSM, una empresa de l'Ajuntament que “ofereix solucions de mobilitat sostenible”.

Però a algun usuari de X no se li ha passat per alt que hi ha una contradicció en aquesta petició dels Comuns de Barcelona.

L'usuari 'P.Pérez' ha investigat l'estructura organitzativa de 'B:SM' i ha descobert que tant Janet Sanz com Guille López, regidors a l'Ajuntament, són consellers d'aquesta empresa pública. És a dir, que es demanen explicacions a ells mateixos. Per això, l'usuari que ho ha destapat conclou que “Per què no us ho pregunteu vosaltres mateixos, Janet Sanz i Guille López?”.

Abans, els Comuns recolzaven la Copa Amèrica

D'altra banda, Louis Vuitton és el patrocinador oficial de 37a edició de la Copa Amèrica, que se celebrarà a Barcelona entre l'agost i l'octubre del 2024. De fet, Bernard Arnault, conseller delegat de Louis Vuitton i un dels homes més rics del món, ha atracat aquests dies a Barcelona amb el seu iot de 101 metres d'eslora per anar a la desfilada.

Sobre la Copa Amèrica, els Comuns també arrosseguen una contradicció. Quan tenien l'alcaldia, amb Ada Colau al capdavant, van celebrar amb eufòria que la ciutat fos la nova seu de l'esdeveniment després d'Auckland, a Nova Zelanda. La mateixa exalcaldessa Colau va sortir a TV3 a explicar que la ciutat posaria 10 milions d'euros per a l'esdeveniment, però que el retorn seria més gran.

➡️ Política

Més notícies: