Primer pla de la líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, amb un vestit vermell i cara d'incredulitat
POLÍTICA

Una ciutadana enfonsa Jéssica Albiach amb una sola frase: la millor de les respostes

La líder dels Comuns surt escaldada de les xarxes

Ja és habitual que els dirigents dels Comuns surtin escaldats de loes xarxes. Passa, sobretot, a X. Gran part de la classe política està acostumada a utilitzar els altaveus dels mitjans de comunicació sense gairebé ser fiscalitzats ni rebre gaires crítiques. Però això ha canviat.

La gent ara té fil directe amb la seva classe dirigent. I això a alguns no els agrada. D'aquí les crítiques recurrents a la xarxa social d'Elon Musk. Ada Colau, per exemple, va decidir marxar de la plataforma per aquest motiu (tot i que ella va justificar la decisió amb el recurrent argument de l'assetjament).

Hi ha altres companys del seu partit que segueixen a X, encara que això provoqui que quedin en evidència més d'una vegada. Van ser els usuaris de les xarxes els que, per exemple, van destapar la hipocresia de la mà dreta de Colau, Janet Sanz. La regidora a l'Ajuntament de Barcelona es va manifestar fa uns dies contra el turisme, però els internautes van treure a la llum els múltiples viatges que ha fet Sanz els últims anys: Tailàndia, Nova York, Equador, Islàndia...

David Cid, un dels principals dirigents dels Comuns al Parlament, és un altre que ja té experiència en aquest tipus de crítiques. Igual que Jordi Martí Grau, ara al Ministeri de Cultura amb Ernest Urtasun, a qui els usuaris van enfonsar després de criticar Collboni.

Ara ha estat el torn de Jéssica Albiach, líder del partit a Catalunya. La diputada dels Comuns va voler compartir una notícia que deia que “el cost de l'habitatge supera en 80 euros el salari mitjà dels joves”. I ella deia que "això només s'arregla tirant endavant mesures valentes sense demanar permís als poderosos. Aquesta legislatura hem acordat establir les bases per aconseguir-ho".

La seva publicació va rebre més de 500 comentaris, la majoria negatius. Destaca especialment el d'una ciutadana, de nom Laura. "Fa anys que formeu part del govern de l'estat espanyol. Quin permís has de demanar?", li va respondre. La resposta compta amb quatre vegades més 'm'agrada' que la publicació original. Un fet que, en l'argot de Twitter, s'anomena 'ràtio'.

I és que no van ser precisament pocs els qui li van retreure que els Comuns formen part de Sumar i, per tant, del govern de Pedro Sánchez. Altres recordaven que han governat 8 anys a Barcelona i que, fins i tot, han aprovat algun pressupost de la Generalitat. Tots ells evidenciaven, doncs, un nou capítol de la hipocresia dels Comuns: queixar-se "dels poderosos" i erigir-se ells com a solució quan porten anys i anys ocupant quotes de poder, tant a Catalunya com al Gobierno.

➡️ Política

Més notícies: