Una escena urbana mostra diverses persones interactuant en un carrer, amb alguns asseguts a terra i altres drets, mentre dos individus semblen estar en una confrontació física a prop d'una palmera.
POLÍTICA

El vídeo que evidencia la degradació del Raval que l'esquerra vol amagar

Els veïns, farts de la creixent inseguretat en aquest barri de Barcelona

El negacionisme delinqüencial de l'esquerra és cada cop més evident. És igual que les dades oficials confirmin l'auge de la criminalitat a Catalunya. Són “percepcions” i, en tot cas, si hi ha repunts de delinqüència són única i exclusivament per “factors socioeconòmics”. No hi ha lloc per al debat. I si ho qüestiones, passes a ser automàticament d'“extrema dreta”.

La crua realitat que es viu al Raval n'és un clar exemple. La degradació d'aquest barri de Barcelona és evident, però per a l'esquerra això no és així. “Sempre hi ha hagut inseguretat al Raval”, “als anys 80 estava pitjor”, repeteixen.

Davant d'aquesta situació, cada cop són més els veïns del barri que lluiten per mostrar a la resta de la ciutadania la realitat del Raval. Daniel és un d'aquests veïns. L'ajuda Víctor Riverola, divulgador i escriptor que porta un temps, juntament amb altres persones, fent reportatges sobre aquesta zona de Barcelona i la creixent inseguretat que pateixen els veïns.

Daniel, que a les xarxes es fa dir 'Els ulls del Raval', s'ha passat tota la setmana publicant vídeos i fotos sobre tots aquells incidents que veu des del balcó. Baralles, discussions, drogues, violència, presumptes delinqüents que s'han apoderat del carrer, gent que pixa al primer lloc que troben, detencions…

En una setmana, el festival d'actes relacionats amb l'incivisme i la inseguretat que ha mostrat Daniel no són pocs. Us deixem amb alguns vídeos i fotos que han publicat tant 'Els ulls del Raval' com Víctor Riverola i que, encara que siguin només una petita mostra, expliquen el perquè el Raval és la zona de Barcelona amb més delinqüència i incivisme de tota la capital catalana.

➡️ Política

Més notícies: