Home parlant en un micròfon durant una presentació.
POLÍTICA

Un dirigent dels Comuns surt mal parat després d'intentar aprofitar-se de Lamine Yamal

Les xarxes l'acusen de demagògia per comparar el futbolista amb els menes que arriben a Espanya

L'esquerra fa dies que utilitza el fenomen Lamine Yamal per justificar la seva difícil posició sobre la immigració il·legal. En plena crisi migratòria a Espanya, el debat s'ha encès per la reforma de la llei d'estrangeria impulsada pel PSOE que inclou el repartiment de menes a les comunitats autònomes. Molts líders polítics i d'opinió de l'esquerra fan servir l'èxit de Lamine Yamal i Nico Williams a aquesta Europa per defensar les bondats de la immigració.

Després de Gabriel Rufián dient que “si s'apliquessin les lleis que vol el PP i Vox, els dos millors jugadors no estarien jugant a la selecció espanyola”, ara arriba el torn de David Cid. El diputat dels Comuns al Parlament de Catalunya ha tornat a estirar demagògia. Ha dit que els menas “són tan nens com Lamine Yamal” i que “estan sols”, cosa que “no s'ha d'oblidar mai quan es prenen decisions”.

Per cert, que el diputat ha escrit malament el nom i ha posat Yamine Lamal al lloc de Lamine Yamal. Això ha provocat la reacció a Twitter d'un internauta que li retreu que "no saps ni escriure el nom".

Pluja de crítiques a David Cid

La publicació a Twitter ja acumula prop de 200 comentaris, la gran majoria crítics amb la demagògia dels Comuns. "Ni són nens ni són com Lamine Yamal", comenta Miquel, recordant que "els seus pares no ho van enviar només a Europa a través de les màfies per viure del conte i imposar l'islam".

Paula opina que “a aquests nens cal garantir-los el retorn amb les seves famílies i no ficar-los en un centre de menors on acabaran sent carn de canó”. Abunden els missatges que recorden que aquests nens tenen família i és amb els que han de ser-hi. Afegint a més que a Catalunya no hi ha prou recursos per atendre l'allau de menes dels darrers mesos.

Un comentari resumeix el sentir generalitzat: “No és comparable, prou de demagògia, ell té una família que l'ha educat en l'esforç i té un talent que no se n'aprèn. No convertiu Lamine en un producte d'efecte crida, no tots són com ell”.

Una altra reflexió interessant és la que pregunta “per què problemes com els menas, l'habitatge, la delinqüència o la carestia de la vida no s'afronten per part de la classe política, que es limiten a alliçonar o insultar segons els convé”.

Polèmiques declaracions de Jéssica Albiach

La piulada de David Cid s'afegeix a les polèmiques declaracions de Jéssica Albiach aquesta setmana sobre immigració i inseguretat a Catalunya. La líder del grup parlamentari dels Comuns ha dit que “cal acollir-ne més i millor” i que “Catalunya no té cap problema d'inseguretat”. Ha qualificat d'extrema dreta els que demanen l'expulsió dels immigrants multireincidents i els que denuncien la creixent delinqüència a Catalunya.

Jessica Albiach en un míting d'En Comú Podem

L'espai que representen Jéssica Albiach i David Cid fa temps que està en crisi. La seva estratègia per rescabalar-se consisteix a explotar la por a l'extrema dreta i contrarestar els arguments en temes com la immigració i la inseguretat. Però les seves tesis són cada cop més rebatudes per la societat, que assenyala la demagògia en polèmiques com la dels menas.

"Aprofiteu qualsevol cosa per fer propaganda del volem acollir, però en aquests casos la família treballa i el noi a més estudia. Els que vosaltres voleu acollir delinqueixin, gran diferència", resumeix una de les respostes a David Cid.

➡️ Política

Més notícies: