Dona amb ulleres i cabell castany parlant davant d'un micròfon amb una imatge de fons que mostra una platja i un cercle vermell ressaltant un text.
POLÍTICA

Les fotos que deixen en evidència la hipocresia dels Comuns

Janet Sanz ha estat focus de les crítiques pel seu doble raser amb el turisme i els viatges

Fa temps que l'extrema esquerra catalana és al punt de mira pel doble raser amb la crítica al turisme i els seus viatges personals. L'última ha estat Janet Sanz, regidor dels Comuns a l'ajuntament de Barcelona i alt càrrec d'Acció Climàtica de l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

Les crítiques han vingut arran de la bel·ligerància de Janet Sanz contra el turisme. A les xarxes socials li han retret que encapçalés la manifestació contra el turisme a Barcelona alhora que “cada any fa de turista viatjant pel món”.

Esmenten diversos dels viatges que ha fet a Venècia, Tailàndia, Nova York, Equador i Islàndia, entre d'altres destinacions. I adjunten algunes fotografies que ho demostren, acusant la regidora de cinisme i hipocresia.

No és la primera vegada que dirigents polítics i activistes de l'esquerra són assenyalats per la seva hipocresia. Per exemple criticant el turisme mentre recorren el món als seus viatges o ecologistes que llancen proclames mentre contaminen viatjant per tot el món amb avió. Va passar no fa tant, i va suscitar la reacció del dirigent popular Alejandro Fernández .

Tot va sorgir arran d'una entrevista de TV3 a l'activista Jordi Elgström per carregar contra el turisme a Barcelona. No van trigar a aparèixer captures de pantalles del seu Instagram amb viatges a Atenes, Venècia, Albània, Egipte, Nicaragua i els Països Baixos. “Això és el millor que he llegit en molt de temps, el turista enemic del turisme, ell pot viatjar per tot el món però es nega que els altres puguin fer el mateix”, va dir Alejandro.

Contra la Catalunya del 'no' a tot

Tots dos casos, els de Janet Sanz i Jordi Elgström, no només demostren la hipocresia de l'esquerra. També mostren el cansament de molts catalans cap a la Catalunya del 'no' a tot, una minoria que fa anys que condiciona les polítiques de la regió. Tot i comptar només amb un grapat de diputats, la CUP i els Comuns han imposat la seva lògica i la seva hegemonia ideològica sobre el centre i el sentit comú.

Això es veu no només en el no turisme, sinó també en actes com el boicot a la Copa Amèrica oa la Fórmula1 a Barcelona. Moviments de boicot a qualsevol esdeveniment que generi activitat econòmica, promoguda pels qui a més solen viure molt bé de l'erari públic. Janet Sanz acumula càrrecs que li reporten prop de 100.000 euros anuals.

➡️ Política

Més notícies: