Muntatge amb dos primers plans d'Ada Colau i Yolanda Díaz
POLÍTICA

Podem Catalunya carrega contra Ada Colau i Yolanda Díaz

Segueix la guerra entre el partit d'Irene Monteno i Sumar, la candidatura de la vicepresidenta del Gobierno

Si l'independentisme està totalment dividit, l'espai polític situat a l'esquerra del PSOE no té res a envejar en aquest sentit. La guerra entre Sumar i Podem continua oberta tot i haver arribat a un acord per concórrer junts a les eleccions del proper 23 de juliol. A les darreres hores hem viscut un nou capítol d'aquesta disputa amb les paraules de Podem Catalunya.

A Catalunya, Podem comparteix projecte amb els comuns d'Ada Colau, però això no els ha impedit carregar-hi. I és que Catalunya En Comú s'ha unit a Sumar, situant-se al seu costat a la guerra que mantenen amb la formació morada. La divisió de l'espai és més que evident després de les paraules de la secció catalana de Podem.

Segons la secció catalana de Podem, “estem assistint a una terrible injustícia cap a alguns dirigents de Podem”, en referència al veto de Sumar a Irene Montero. "Ho considerem una injustícia perquè estan vetant una dona que s'ha enfrontat als poderosos, al masclisme, al classisme i a la violència", afegeixen. A més, consideren que ja se sabia que “més tard o més aviat s'iniciaria una cacera (contra ella), com lamentablement així ha estat”.

Primer pla d'Irene Montero al Congrés dels Diputats fent un míting amb cara de ràbia

En aquest comunicat, el partit de Ione Belarra a terres catalanes creu que "mai no hem de permetre que l'exercici de la política ens envileixi". I recorden que no han de “perdre els valors que pregonem quan diem que som d'esquerres”.

La secció catalana de Podem assegura que Irene Montero és una “lluitadora imprescindible”. Per tant, “seguirem insistint perquè s'aixequin els vetos” que està exercint Yolanda Díaz i Sumar .

La guerra entre Podem i Sumar segueix. Tot i que van arribar a un acord per concórrer junts a les eleccions generals, encara s'han de confeccionar les llistes. Però la plataforma de Yolanda Díaz segueix sense cedir i no té intenció de permetre la inclusió de la ministra d'Igualtat a les llistes.