Primer pla d'Ada colau visiblement trista
POLÍTICA

Ada Colau no serà alcaldessa de Barcelona

El PSC rebutja l'oferta de repartir-se l'alcaldia

S'ha acabat. El somni d'Ada Colau de mantenir l'alcaldia malgrat la derrota electoral ha acabat amb el cop de porta del PSC a la seva proposta. Ada Colau, que a les eleccions del 28-M va perdre més de 24.000 vots i va passar a tercera força, va proposar un pacte in extremis a PSC i ERC per repartir-se l'alcaldia els propers quatre anys.

Els socialistes han descartat aquesta fórmula i continuen apostant per la candidatura de Jaume Collboni. La número tres de les llistes, Laia Bonet, ha comparegut davant els mitjans per deixar clar que no hi haurà acord amb Colau: “Els votants progressistes no ho entendrien, i no contribuiria a l'estabilitat i el rigor que l'ajuntament de Barcelona i la ciutadania mereixen”.

Collboni vol ser alcalde

Per a Bonet, la ciutat “necessita un alcalde fort” i el PSC és “l'única força que pot aspirar a aglutinar una àmplia majoria per a la investidura”. El candidat socialista, Jaume Collboni, segueix explorant els possibles pactes per sumar una majoria que deixi Xavier Trias, de Junts, sense l'alcaldia.

Imatge de Jaume Collboni assenyalant amb el dit durant un míting del PSC a Barcelona

Tot i així, la socialista ha demanat a les forces progressistes “propostes amb generositat i humilitat, en funció d'on ens han situat els ciutadans a les urnes”. Així respon a la petició d'Ada Colau, que va proposar un acord progressista amb la sorprenent fórmula de l'alcaldia compartida.

ERC segueix estimant Trias

Els socialistes es mostren favorables a un pacte de les esquerres, però respectant l'ascendència del candidat més votat, Jaume Collboni. A més a més, el PSC es mostra pessimista pel rebuig d'ERC al tripartit a Barcelona. Els dirigents republicans van descartar des del principi aquesta opció i es van mostrar favorables a un front independentista liderat per Xavier Trias.

Ernest Maragall durant un miting d'Esquerra Republicana a Barcelona

La situació s'ha enrarit les últimes hores, quan ERC ha desmentit que existís una proposta formal de Colau per repartir-se l'alcaldia. Colau ha proposat que Ernest Maragall (ERC) governés el primer any, després ella un any i mig i Collboni tanqués la legislatura un altre any i mig. El rebuig del PSC i el desinterès d'Esquerra deixen clar que malgrat els intents a la desesperada, Ada Colau no serà alcaldessa de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: