Primer pla de Carles Puigdemont enfadat
POLÍTICA

Carles Puigdemont s'enfada també amb Google

L'expresident de la Generalitat no guanya per a disgustos: el seu darrer enemic és Google

Segueix el llarg camí de Carles Puigdemont cap a la irrellevància política i social. Últimament, l'expresident no guanya per a disgustos. Ha perdut la immunitat, ha vist com la seva gent li gira l'esquena o com el seu partit es desfà per culpa dels pactes electorals . A més, que Junts es quedi sense Diputació de Barcelona l'afecta personalment.

Però, malgrat els mil fronts que té oberts, Puigdemont no es cansa de cercar nous enemics. El darrer, sorprenentment, és Google. Concretament, l'eina d'intel·ligència artificial d'aquest gegant tecnològic, anomenada Bard. I és que l'expresident de la Generalitat ha volgut denunciar públicament que la IA de Google “menteix per sobre de les possibilitats”.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

“Comencen bé aquests de Google”, denuncia el justicier Puigdemont. Resulta que l'enuig de l'expresident sorgeix per la resposta de Bard a una pregunta seva. El líder processista li pregunta “per què les cerques de Google em presenten sempre, com a primers resultats, les pàgines en castellà”. En aquest sentit, argumenta que “la meva residència és a Bèlgica i l'idioma del meu sistema operatiu és el català”.

Aquesta eina de Google li dona una resposta extensa sobre els possibles motius pels quals li passa això. Tot i que la contestació de Bard és de 5 paràgrafs, Puigdemont assenyala una errada d'aquesta IA que està en fase de desenvolupament. "El castellà és la llengua oficial de Bèlgica, mentre que el català no ho és", diu Google.

Llegint tota la resposta de Bard, és evident què li passa a Carles Puigdemont. Però ell prefereix assenyalar l'error d'aquesta eina per fer-se víctima. Ja ho diu un usuari (independentista) en una de les respostes: “Quina vida més dura, amb tanta repressió i patiment”.

Carles Puigdemont i les cerques en català

Una altra cosa que assenyala l'expresident de la Generalitat és que Google li diu que “has estat buscant sovint en català”. Cosa que Puigdemont també ha volgut denunciar. “No faig majoritàriament les meves cerques en castellà”, exclama.

No sabem què és més divertit, si imaginar-nos el cap suprem del processisme utilitzar el castellà d'amagat a les seves cerques. O que Google hagi decidit posar tot el seu afany a fastiguejar l'experiència com a usuari de Puigdemont.

Després d'un mes de juliol realment complicat, a Carles Puigdemont només li faltava això: que Google li digui que fa cerques en castellà. Realment la repressió no descansa ni un moment.

➡️ Política

Més notícies: