Muntatge amb tres plans mitjans de Laura Borràs, Carles Puigdemont i Jordi Turull amb cara de preocupació
POLÍTICA

Junts per Catalunya es parteix en dos a la Diputació de Barcelona

Nova crisi al partit de Carles Puigdemont

Tan sols era una possibilitat, però s'ha acabat convertint en una realitat. Esclata la guerra a Junts per Catalunya pels pactes a la Diputació de Barcelona. Dos integrants independents del grup han decidit fer el seu propi camí, pactar amb el PSC i deixar els seus excompanys a l'oposició.

Marc Castells i Sergi Vallès han arribat a un acord amb els socialistes per entrar al govern supramunicipal a canvi dels seus vots. Els alcaldes d'Igualada i Torrelles de Foix, respectivament, formen part d'Impulsem Penedès, que estaven integrats a Junts per Catalunya. Ara, però, encara donaran més estabilitat a un executiu de la Diputació de Barcelona comandat pels socialistes.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la seva intervenció a la presentació de Barcelona Mañana. Compromís Metropolità 2030’

I és que el PSC ja tenia un acord amb els Comuns i Tot per Terrassa, que li proporcionava la majoria suficient per governar. Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, ha volgut sumar més suports al seu govern i ha estès la mà als dos independents de Junts. Segons explica l'ACN, Castells i Vallès formaran part de l'executiu supramunicipal a canvi d'“inversions estratègiques” a les comarques de l'Alt Penedès.

D'aquesta manera, Junts per Catalunya rep un altre cop dur en pocs dies. Primer, es va confirmar que la coalició amb ERC es quedava sense opcions de prendre les regnes de la institució. Tot per Terrassa, tot i governar al seu municipi amb els dos partits processistes, va decidir deixar-los de banda i pactar amb el PSC. Ara, el partit de Carles Puigdemont rep un altre revés a la Diputació, veient com el seu grup es parteix en dos.

Primer plànol de Lluïsa Moret fent declaracions davant de micròfons de diversos mitjans de comunicació

Així doncs, es confirma el desastre de Junts per Catalunya després de les eleccions municipals del 28 de maig passat. I és que la formació de Laura Borràs, Jordi Turull i Carles Puigdemont va perdre moltes de les quotes de poder que tenia a la mà.

A Barcelona s'han quedat a l'oposició després de guanyar les eleccions. També s'han quedat sense la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida. I s'han vist apartats de l'alcaldia a feus com Reus. A Junts per Catalunya només li queda la Diputació de Girona, Sant Cugat i poca cosa més. Un 2023 per oblidar per a la formació processista.

➡️ Política

Més notícies: