Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Marcela Topor amb rostre somrient
POLÍTICA

Juliol negre per al matrimoni Puigdemont-Topor

Ell ha perdut la immunitat i ella s'ha quedat sense programa

El processisme consisteix en dilatar la independència de Catalunya al temps ad infinitum. L'objectiu de l'elit processista és consolidar el seu modus vivendi, rendibilitzant les prebendes institucionals a més no poder. Però quan l'elit perd el poder institucional, tot s'ensorra amb una facilitat sorprenent.

Això és el que ha passat amb Carles Puigdemont, cap suprem del procés, i la seva dona, l'advenedida periodista Marcela Topor. En qüestió de setmanes, ell ha perdut la immunitat i ella el programa setmanal pel qual cobrava 6.000 euros al mes.

Són temps difícils per a Junts, que després de les eleccions municipals del 28-M ha perdut bona part del poder territorial. La pèrdua més sensible és la de la Diputació de Barcelona. Aquest organisme gestiona la Xarxa Audiovisual Local (XAL), el canal on es feia el programa de Marcela Topor.

L'ascens de Marcela Topor

Marcela Topor, nascuda a Romania el 1976, va estudiar Filologia anglesa mentre feia gires per Europa amb una companyia de teatre. El 1998 va aterrar a Girona, i allà va conèixer a Carles Puigdemont. Dos anys després es van casar a l'església de Roses ia Bucarest.

Primer pla de Carles Puigdemont amb Marcela Topor en un photocall

El feliç matrimoni va trobar aviat una afició en comú, el periodisme. Ell era redactor a El Punt i ella va començar a dirigir el Catalonia Today, un diari gratuït en anglès fundat per tots dos el 2004. Quan Puigdemont ja estava en política, ella va començar a conduir un programa d'El Punt Avui .

El moment de Topor va arribar quan Convergència va aconseguir la presidència de la Diputació i va donar un espai a la dona del President. Des de llavors presenta un programa setmanal, The Weekly Mag, pel qual cobra sis mil euros mensuals. En total, ha guanyat més de 300.000 euros.

De què viurà ara

L'arribada del PSC a la presidència de la Diputació el 2019 gairebé no va canviar les coses per a Marcela Topor. L'acord dels socialistes amb Junts va permetre mantenir aquest programa tot i que només el veuen dotze mil persones.

Però el nou pacte a la diputació deixa l'espai a l'aire i la dona de Puigdemont ja està buscant feina. De fet, la casa és gran i col·labora amb altres mitjans processistes com El Punt Avui o La República . Però res comparat amb el sou que cobrava a la tele de la diputació.

Una sortida seria 8TV, la tele que dirigeix el seu amic Pedrazzoli, però la seva situació no és gaire encoratjadora. Resulta que la cadena tenia un acord amb Trias per gestionar la tele de Barcelona, però tot se'n va anar en orris amb el pacte entre Collboni, el PP i els Comuns. Ara està en concurs de creditors.

Ell, més a prop de la presó

Puigdemont veu des de Waterloo com el negoci de la seva dona s'enfonsa mentre ell és més a prop de la presó. La retirada de la seva immunitat per part dels tribunals europeus el deixen sense xarxa en el seu salt al buit. L'expresident podria ser detingut molt aviat i extradit a Espanya per ser jutjat per malversació.

Així és com en qüestió de setmanes el matrimoni processista par excellance ha vist ensorrar-se tot el seu tinglado. En Carles ja no pot continuar fugint, i la Marcela haurà de buscar feina. Un reflex fidel de l'ocàs del procés i les seves tràgiques conseqüències.

➡️ Política

Més notícies: