Primer pla de Carles Puigdemont amb la mà al front i cara de preocupació
POLÍTICA

Carta desesperada de Carles Puigdemont

Després de perdre la immunitat, l'expresident de la Generalitat busca suports entre els diputats del Parlament Europeu

Carles Puigdemont encara està assimilant el dur revés que va rebre fa una setmana per part de la justícia europea. El TGUE va ser clar: l'expresident de la Generalitat de Catalunya, igual que els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, no tenen immunitat. La derrota ha deixat el líder de Junts tan descol·locat, que ara busca suports a la desesperada.

La pèrdua de la immunitat ha condemnat Puigdemont a no poder assistir al pròxim ple del Parlament Europeu, que se celebra aquesta setmana a Estrasburg. Creu que, si assisteix a aquest ple, hi ha possibilitat que sigui detingut. I per por o prudència, ha optat per no jugar-se-la, ja que el mateix Parlament no li assegurava tenir immunitat de desplaçament per assistir al ple. I és que el jutge Llarena podria activar noves ordres de detenció en qualsevol moment.

Moviment desesperat de Carles Puigdemont

Reclòs a Waterloo, l'expresident de la Generalitat ha fet un moviment desesperat per guanyar suports dins del Parlament Europeu. Puigdemont, amb Comín, ha enviat una carta a la resta d'eurodiputats. Hi ha volgut alertar-los de "les greus conseqüències" que es deriven de la seva absència en el ple d'aquesta setmana.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

Carles Puigdemont creu que no poder assistir al ple -una decisió que ha pres ell davant de l'“ambigüitat” del Parlament- és “una violació dels nostres drets”. A més, denuncia “la persecució del moviment independentista català per part de les autoritats espanyoles”. I també remarca que la seva absència pot afectar les votacions que es duen a terme a la cambra, algunes molt ajustades. “Cada vot compte”, recorda.

D'aquesta manera, l'expresident de la Generalitat mou fitxa la desesperada per contrarestar el cop dur rebut per part del TGUE. Això sí, malgrat el seu intent de conscienciar els seus col·legues del Parlament, la realitat de Carles Puigdemont és la que és. Sense immunitat i sense cobertura, el líder processista s'ha quedat sense poder exercir d'eurodiputat, a l'espera de saber què passarà amb la seva figura les setmanes vinents. I és que, malgrat la derrota judicial de dimecres passat, el jutge Llarena encara no s'ha pronunciat sobre els pròxims moviments.