Muntatge fotogràfic entre una imatge en primer pla d'Ariadna Oltra i els estudis de TV3
POLÍTICA

El bonisme de TV3 amb l'acolliment d'immigrants ja no cola entre el públic

Retreuen a la cadena que parlin de 'desigualtat' entre els immigrants quan es promou que vinguin a Catalunya

A ningú se li escapa la deriva 'woke' de TV3. I ara, que la immigració i la inseguretat són els debats protagonistes, no podia faltar-ne la seva interpretació dels fets. A 'Els Matins' han posat el focus en la “desigualtat” que acompanya la immigració.

El debat de la immigració

Ho diem des d'E-Notícies i ara ja està en circulació: el debat és el de la immigració i la inseguretat. I hi ha les dades: el 2023, hi va haver un nombre històric d'arribades d'immigrants irregulars. El Govern va admetre, a més a més, que les deportacions no arriben ni al 5%.

D'altra banda, hi ha el problema dels menors no acompanyats. La Generalitat s'ha vist desbordada: n'esperaven 33 i n'han arribat al voltant del 2000. Això va portar el conseller Campuzano a demanar ajuda i recursos al govern central.

Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

Després hi ha l'assumpte de la inseguretat. Les dades de què disposem són clares. Més de la meitat de presos a Catalunya són estrangers i es dispara al voltant del 70% entre menors de 30 anys. Fonts penitenciàries apunten que són els antics menors els que més problemes generen dins de les presons. De fet, aquesta situació a les presons va portar els funcionaris a demanar la dimissió de la consellera de Justícia.

I després hi ha TV3

En tot aquest assumpte, els mitjans tenen un paper fonamental. Fins no fa gaire, el silenci informatiu era evident i encara s'arrossega. Els que es mantenen en una línia marcadament bonista i 'woke' són els de TV3.

Aquesta setmana, al programa “Els Matins de TV3”, han convidat Blanca Garcés. Es tracta d'una especialista en migracions del CIDOB, un think-tank d'assumptes internacionals. En la seva intervenció, Garcés s'ha referit a la immigració així:

Posa el focus en la “desigualtat creixent” que comporta la immigració i que això, explica, fragmenta i divideix la societat. Els usuaris han criticat el to bonista i li han retret la irrealitat del que diu.

Assenyalen que no té sentit promoure l'arribada d'immigrants si se sap que no se'ls podrà oferir una vida digna. Entre altres coses, perquè la possibilitat que acabin al crim és elevada. “Això es diu aprofitar-se de la pobresa per interessos ideològics”, concloïen els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: