Primer pla de Ricard Ustrell, presentador de 'Col·lapse'
POLÍTICA

Ricard Ustrell, el periodista al punt de mira que ha cobrat 4 milions de TV3

El presentador de Catalunya Ràdio continua sent el focus de les ires de molts independentistes

Fa molt temps que Ricard Ustrell és el focus de les ires dels independentistes, que l'acusen de no estar prou implicat amb la causa. L'han acusat de defensar el castellà als mitjans públics catalans i de portar els seus programes convidats que no quadren amb els estàndards. Ara torna a ser criticat, i quatre milions en tenen la culpa.

A més de presentador, Ricard Ustrell és director de la productora La Manchester, una de les principals proveïdores de contingut de TV3 i Catalunya Ràdio. Segons 3CAT, la Corpo va adjudicar-li vuit contractes en cinc mesos per valor de gairebé 4 milions d'euros. És la segona productora més contractada després de la Toni Soler, Minoria Absoluta.

“És un escàndol”, diuen a Twitter, i recorden que “s'ha passat anys dient que Laura Borràs era una corrupta per haver adjudicat contractes menors”. La diferència és que Borràs estava al capdavant d'una administració pública, i TV3 no està sotmesa a la llei de contractes. Però queda clar que alguns tenen moltes ganes a Ustrell.

El presentador més odiat a Catalunya

Ricard Ustrell ha passat una setmana complicada, una altra vegada assenyalada pels convidats que porta al seu programa. L'última polèmica va ser per la seva entrevista a Jordi Évole, al programa Col·lapse, dissabte passat 20 de gener. El productor va encendre els ànims en afirmar que quin problema hi ha a espanyolitzar TV3.

Les seves declaracions van desfermar una campanya de linxament que el mateix Évole va denunciar a les xarxes socials. Tot i que les crítiques es van focalitzar en Jordi Évole, el presentador Ricard Ustrell també se'n va endur la part. Albano-Dante Fachín fins i tot li va dedicar un vídeo acusant-lo de connivència amb el convidat.

Ustrell és el presentador més odiat de TV3 i Catalunya Ràdio, perquè molts ho veuen com el viu exemple de “l'espanyolització” dels mitjans públics catalans. Ha patit fins i tot campanyes de boicot i de desprestigi a través de les xarxes socials. Però com més odiat és, més sembla progressar a la Corpo.

Ningú és profeta a la seva terra

Aquesta mateixa setmana, el presentador català va tenir l'oportunitat de rescabalar-se amb una entrevista a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ustrell va entrevistar Ayuso just després que anunciés l'arribada de la Fórmula 1 a Madrid. Això va fer que l'entrevista despertés un gran interès.

Però diuen que ningú no és profeta a la seva terra, i els grans elogis a Ricard Ustrell van venir de fora de Catalunya. Persones de Madrid contraris a la presidenta van aplaudir Ustrell per repreguntar i posar en dificultats l'entrevistada. "És el que passa quan en lloc d´un massatge et fan una entrevista", van apuntar.

"Fora de l'ecosistema mediàtic que han construït per engrandir-la, regat amb diners públics, és una inútil", diuen també. És clar que Ustrell és més valorat fora que dins de Catalunya. De fet, una vegada més, mentre era aplaudit a Madrid, a Catalunya el criticaven per haver entrevistat Ayuso.

➡️ Política

Més notícies: