Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Sectors de Junts consumen la seva venjança particular contra Laura Borràs

Magda Oranich ha tornat a carregar durament contra la presidenta del partit

El sector oficialista de Junts per Catalunya ha posat la directa contra el de Laura Borràs, i no està disposat a afluixar. En plena polèmica per les denúncies d'assetjament, Magda Oranich ha carregat durament contra Cristina Casol i Aurora Madaula. “Una discussió política no és una agressió”, ha afirmat rotundament.

Per comprendre millor la situació convé tenir clar a quina banda de la trinxera hi ha cadascú. Les diputades Cristina Casol i Aurora Madaula, que han denunciat els seus companys de partit per assetjament masclista, són afins a Laura Borràs. Magda Oranich, en canvi, és coneguda per la seva inquina contra la presidenta del partit.

En aquesta guerra entre els dos sectors de Junts, Magda Oranich ha consumat la venjança contra el sector de Laura Borràs. "Tenir una discussió política i no estar d'acord no és assetjament", ha dit, "i això fa mal a la societat ia l'independentisme". L'advocada és partidària de “prendre una determinació”.

Magda Oranich, fidel al sector oficialista

Magda Oranich ha reconegut no estar al costat de Laura Borràs, i els ha demanat “que deixin de fer el ridícul”. Oranich és presidenta de la Comissió de Garanties de Junts, i ja va ser atacada al seu moment per la imparcialitat en les seves declaracions. Militants del partit van demanar que s'obrís un expedient contra ella, per faltar a la “discreció i objectivitat” que exigeix el seu càrrec.

En aquesta ocasió, ha reproduït amb detall la versió del sector oficialista que representa el secretari general del partit, Jordi Turull. Aquests demanen l'expulsió de les dues denunciants per acusar falsament de masclisme els companys. Consideren que han utilitzat el feminisme com a arma per dirimir una baralla interna.

Les declaracions de Magda Oranich han assegut molt malament una part de la militància més afí a la presidenta del partit. Recorden que ja la van denunciar pel seu atac constant a Laura Borràs i Francesc de Dalmases, i que ara continua amb Casol i Madaula. També acusen Jordi Turull de protegir Magda Oranich.

La guerra s'intensifica

Magda Oranich ja va ser assenyalada com a responsable a l'ombra de l'estratègia de pactar amb el PSOE. Tot i que Jordi Turull va ser la cara visible del triomf de l'estratègia, molts van sentir que va ser ella qui en realitat va influir Puigdemont. Així, la culpen a ella del gir conservador per abandonar la via unilateral i tornar a la vella convergència.

L'advocada es va oposar que Laura Borràs entrés a la llei d'amnistia, i aprofita la polèmica de les denúncies per demanar que se'n vagi. La guerra entre els dos sectors de Junts ha entrat en una nova fase i podria tenir conseqüències. Tard o d'hora, un dels dos està condemnat a desaparèixer.

➡️ Política

Més notícies: