Fotomuntatge amb una imatge de Mossos d'Esquadra i una rodona vermella amb una persona amb un ganivet a la mà
POLÍTICA

Setembre comença encara pitjor que agost: nova onada d'apunyalaments a Catalunya

Agost s'ha tancat amb 46 apunyalaments i en tan sols dos dies de setembre ja se n'han produït 4 més

Els apunyalaments han adquirit el protagonisme en matèria d'inseguretat a Catalunya i han desbancat fins i tot la multireincidència. En això ha tingut molta influència la creació d'un nou compte de X, l'Apunyalòmetre. Es tracta d'un compte d'humor negre que, mitjançant una classificació d'estil esportiu, comptabilitza els apunyalaments que tenen lloc a Catalunya.

Els creadors insisteixen que l'humor és només una manera de transmetre la problemàtica que representa el creixement progressiu de la inseguretat a Catalunya. En aquest sentit, han insistit que no volen orientar el debat polític i ideològic. Segons les darreres dades que han ofert, el mes d'agost s'ha saldat amb 46 apunyalaments a Catalunya, que han deixat 43 ferits i 3 morts.

I segons les últimes notícies ofertes per la premsa de successos, el setembre no comença millor. De fet, comença d'una manera força preocupant. En només dos dies, s'han comptabilitzat 4 apunyalaments a Catalunya.

Uniforme d'un agent dels Mossos d'Esquadra amb la paraula

Setembre no comença bé

Segons informava ahir ElCaso, una baralla entre dos gossos va provocar que una persona apunyalés una altra. Els fets van passar Sant Adrià del Besòs, al barri de La Mina, i van involucrar persones d'ètnia gitana. Afortunadament, cap dels involucrats ha patit ferides de gravetat, de manera que el pronòstic és favorable.

Davant d'aquesta situació - cada cop més comuna a Sant Adrià - l'alcaldessa de la localitat, Filo Cañete (PSC), ha demanat una reunió amb el nou Departament d'Interior per “augmentar la pressió policial al barri i per redefinir estratègies a l'àmbit de la seguretat”.

Així mateix, i com també ha informat ElCaso, avui ens hem aixecat amb la notícia de tres apunyalaments a Lleida i a Balaguer durant el cap de setmana.

A Balaguer, una baralla durant la matinada de dissabte ha deixat un home ferit amb quatre punyalades, i també home arrestat i que té 45 anys.

Per la seva banda, els incidents de Lleida han deixat dues persones ferides. Una, també d'ètnia gitana, va patir un atac per part del seu sogre. L'altra víctima és un home de nacionalitat estrangera que va contractar els serveis sexuals d'una dona transsexual, que va ser qui el va apunyalar. Les diligències d'aquest cas encara estan en marxa i de moment s'emmarquen en un delicte de lesions.

➡️ Política

Més notícies: