Imatge d'una dona amb burkini en una piscina subjectada a un matalàs inflable
POLÍTICA

El Govern autoritza el 'topless' i els burquinis a totes les piscines

La mesura, que es vol imposar també a les piscines privades, té com a objectiu que la gent 'vagi amb el vestit de bany que vulgui'

Aquest dimarts, el Govern de la Generalitat ha donat llum verda a una normativa per permetre que a totes les piscines s'hi pugui anar “com un vulgui”. Això inclou la possibilitat d'anar a 'topless' i també d'anar a burquini. La mesura, segons ha explicat la portaveu Patrícia Plaja, afectarà també les piscines privades.

L'executiu català imposa aquesta norma a totes les piscines públiques i també a les de les comunitats de veïns. "Les comunitats de propietaris són privades, però hi ha espais d'usos compartits on no significa que es puguin vulnerar drets de qualsevol persona", explicava Plaja. En aquest sentit, el Govern està “iniciant contactes” per “recordar” que “no es pot discriminar ningú pel banyador que porta”.

Això, segons ha especificat, afecta el 'topless' i també el burquini. “A les piscines cada persona pot portar el vestit de bany que vulgui i com se senti més còmode”, assegura. Això sí, des del Govern estableixen dos requisits imprescindibles que ha de complir tothom.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

D'una banda, tenim “la higiene personal, que afecta la salut pública”. En aquest sentit, ha especificat que, per exemple, no es pot banyar amb roba de carrer. “El que cal portar és roba de bany. El que no puc fer és arribar amb la samarreta posada de casa i ficar-me a dins de la piscina”, ha detallat.

D'altra banda, és obligatori que la roba de bany “tapi els genitals”. A partir d'aquí, la portaveu del Govern defensa que “tots portem el tipus de vestit de bany que ens agradi més o que ens convingui més”.

Preguntada pel burquini, Patricia Plaja ha insistit que “aquest Govern el que fa és protegir els drets i les llibertats de cadascú. Que ningú no pugui ser discriminat per quin banyador porta. Que cadascú esculli el tipus de banyador amb què se senti més còmode, pugui nedar millor o el que millor li convingui”.

Aquesta mesura afectarà tant a l'estiu com a l'hivern, independentment dels usos que es facin de la piscina en qüestió.

El Govern autoriza el 'topless' y los burkinis a todas las piscinas

➡️ Política

Més notícies: