L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb un micròfon a la mà en un míting de Podem
POLÍTICA

Ada Colau, més a prop d'anar-se'n de ministra de Pedro Sánchez

Jéssica Albiach ha afirmat que li agradaria que l'exalcaldessa de Barcelona fos ministra

Després de l'acord a què han arribat aquest matí PSOE i Sumar per intentar reeditar el govern de coalició, molts asseguren que Ada Colau se n'anirà a Madrid per convertir-se en ministra.

Una d'aquestes persones és Jéssica Albiach. La presidenta d'En Comú Podem al Parlament ha admès en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que li encantaria que Colau fos ministra.

“Som moltes les persones que li hem demanat, però ella ha dit que vol centrar-se a Barcelona i aconseguir un govern progressista”, assegurava.

L'excaldesa de Barcelona, Ada Colau; i la presidenta dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, durant la Green Social Summit

A més, sembla que malgrat les insistències dels membres del seu partit, Ada Colau, de moment, no destapa les seves cartes i públicament manté que no té intenció de ser ministra. De fet, això mateix ha expressat l'exalcaldessa de Barcelona al programa Cafè d'Idees de Ràdio de RTVE.

Al programa, Colau ha assegurat que les seves intencions no són anar-se'n a Madrid. “Jo puc estar donant suport sense necessitat de ser ministra”, afirmava l'exalcaldessa de Barcelona.

D'aquesta manera, Ada Colau deixava la porta oberta que una altra persona del seu grup parlamentari ocupi la quota catalana de Sumar al nou govern. Això sí, malgrat les seves paraules, cada vegada sonen amb més força els rumors de veure-la al Consell de Ministres. I és que Ada Colau també es deixa estimar, en un relat molt similar del que va passar ara fa més d'un any, quan ja havia dit que no es tornaria a presentar però "la insistència de la gent" va fer que canviés d'opinió.

Ada Colau continua sonant com a nova ministra

Després de l'elecció de Collboni com alcalde Barcelona, Ada Colau pot haver trobat una sortida al seu futur polític que passaria per Madrid.

Muntatge amb dos primers plans d'Ada Colau i Yolanda Díaz

A més, moltes són les veus que asseguren que Yolanda Díaz vol Ada Colau entre els ministres del nou Gobierno. Concretament, al Ministeri d'Habitatge.

Els de Sumar volen que l'habitatge sigui un dels eixos centrals de la legislatura vinent. Tant és així que s'ha especulat amb la possibilitat de separar-lo del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, del qual ara en forma part.

En els plans de la líder de Sumar, no entra oferir ministeris a Podem, deixant així fora Irene Montero i Ione Belarra. I és que Yolanda Díaz té les seves pròpies apostes per organitzar els ministeris.

La idea de la formació liderada per Yolanda Díaz és obtenir com a mínim quatre ministeris. Un per a la mateixa Yolanda Díaz, un altre per a Nacho Álvarez i un altre per a María Eugenia Rodríguez Palop. Pel quart ministeri, la líder de Sumar i els Comuns continuen capficats en la idea que l'ocupi Ada Colau. Recordin, no seria la primera vegada que Colau canvia d'opinió.

➡️ Política

Més notícies: