Primer pla d'Ada Colau aplaudint i somrient lleugerament
POLÍTICA

Ada Colau se'n va a Madrid

L'exalcaldessa té totes les paperetes per ser ministra del Govern de Sánchez

Era un secret de domini públic: Ada Colau se n'anirà a Madrid per convertir-se en ministra , a priori d'Habitatge. O dit d'una altra manera: el futur d'Ada Colau depèn de Carles Puigdemont, que sona encara més impactant. L'exalcaldessa de Barcelona no ha fet cap moviment des de les eleccions municipals, que va perdre, en espera del que passi al Congrés.

I no és per menys. Ada Colau ha trobat una sortida més que digna al seu futur polític, que només podia passar pel Parlament o Madrid. El poder crida al poder i Colau ha decidit que ha de ser més divertit seure al Consell de Ministres que al Parc de la Ciutadella.

La relació entre la cara més visible dels Comuns i Yolanda Díaz és òptima. Ada Colau és qui més va apostar per Sumar, deixant de banda Podem, i qui va consolidar el poder absolut de Díaz a la nova plataforma. Els favors en política es cobren i Sumar apostarà per dues dones com a noves cares visibles al Gobierno: Ada Colau i Mónica García.

L'elecció de García i Colau es pot entendre de moltes maneres. En clau electoral han aguantat força bé el tipus a Barcelona i Madrid. En clau interna és una bona bufetada a Podem, que només optaria a la cartera de Drets Socials i que encara quedaria més en la marginalitat política. Els Comuns i Más Madrid guanyaran poder a Sumar i Yolanda Díaz s'envoltarà de fidels.

Muntatge amb dos primers plans d'Ada Colau i Yolanda Díaz

Ada Colau, a totes les travesses

Ja ho deia E-Noticies al juny: El futur d'Ada Colau passava per Madrid. Es va especular que podria ser la cap de llista de Sumar per Barcelona, però Colau no es volia embrutar i preferia mantenir totes les opcions obertes. Una cosa és ser diputada de l'oposició i l'altra ministra.

El que falta per saber és si ocuparà la cartera d'Habitatge, que sembla el més normal, o alguna altra de caràcter social. Ara mateix els rumors indiquen que el PSOE es quedaria Igualtat després del fracàs de la llei del Sí és sí, de manera que Colau no tindria massa més opcions.

Ada Colau ha deixat Barcelona a Comú en stand by des del 28 de maig en espera del que passi a Madrid. La formació podria entrar a l'executiu de Jaume Collboni, però primer toca confirmar el futur de Colau. Sense la seva líder, pactar amb el PSC sembla més senzill. I és que, com passa al Parlament, el Congrés i la Moncloa marquen el ritme fins i tot de la política municipal a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: