Primer pla de Gonzalo d'Or-Pulido en una conferència
POLÍTICA

Les 5 propostes de Vox a Barcelona per lluitar contra la multireincidència

Des d'endurir el codi penal fins que l'ajuntament es personi a la causa: les mesures que ofereix Vox

El regidor i President del Grup Municipal de Vox a l'Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, ha ofert algunes mesures per frenar la reincidència delictiva a la ciutat.

És un tema prioritari per a molts ciutadans i també per als visitants de la ciutat. Certament, la situació de Barcelona és delicada pel que fa a la multireincidència.

Segons la Junta Local de Seguretat de la ciutat, el 2023 les detencions van augmentar un 23% i només els cinc delinqüents més actius acumulaven 228 antecedents. D'altra banda, les dades policials assenyalen que gairebé el 80% dels delictes a Barcelona els van cometre estrangers.

Cinc propostes clau

Per tot això, i en continuïtat amb la seva campanya electoral a les passades eleccions, el Grup Municipal de Vox ha ofert cinc mesures que ha detallat el seu president, Gonzalo de Oro.

1. Personar-se a l'acusació. Vox proposa que l'Ajuntament es personi a les causes contra els reincidents. "Serviria d'avís per a navegants i reduiria el nombre de delinqüents", ha apuntat de Oro.

2. Procedir a l'expulsió si la pena és més d'un any. Vox posa aquesta proposta amb relació a la Llei d'Estrangeria en vigor. "Les nostres presons estan plenes i no podem assumir més població penitenciària", expliquen des de Vox, "Aquell que vingui al nostre país a delinquir, ha de ser retornat". Segons les dades del Departament de Justícia, el 50% de la població penitenciària a Catalunya és estrangera.

3. Que els furts de menys de 400 € també computin a la reincidència. Gonzalo de Oro assenyala que el valor de l'objecte robat no hauria de ser determinant, sinó la intenció recurrent de robar. “No té sentit que un delinqüent que comet furts de menys de 400 euros cada dia no pugui ser condemnat ni considerat reincident”.

4. Que la declaració d'insolvència no serveixi per evitar-ne la multa. Des de Vox denuncien que no té sentit que la declaració d'insolvència d'un reincident acreditat serveixi perquè quedin impunes de la pena.

5. Endurir el codi penal. Es tracta d'una competència estatal a la qual també s'han referit figures com l'alcalde Collboni. Per la seva banda, Gonzalo de Oro proposa que aquells que cometen delictes lleus de manera reiterada puguin ser considerats com a multireincidents a tots els efectes.

➡️ Política

Més notícies: