Muntatge amb Letizia i Felipe junts somrient al carrer i Iñaki Urdangarin somrient amb una jaqueta blava
GENT

Felip VI viu una situació incòmoda per culpa de Letícia i Iñaki Urdangarin

Felip VI s'ha hagut d'enfrontar a les preguntes complicades dels mitjans de comunicació després de sortir del funeral d'un amic

Felip VI ha reaparegut públicament per assistir al funeral d'un dels seus grans amics. Tot i que està passant per un complicat moment personal, el monarca s'ha hagut d'enfrontar a alguna compromesa pregunta sobre Iñaki Urdangarin i la reina Letícia.

Dimecres passat, els reis d'Espanya van anar a les instal·lacions d'IFEMA per inaugurar la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR). Una visita que no va passar desapercebuda.

Imatge del rei Felip arribant amb gest seriós al funeral de Cèsar Alierta
Felip VI ha acudit al tanatori per acomiadar-se d'un gran amic | GTRES

Tanmateix, només unes hores després d'aquest acte, Felip VI s'ha hagut d'acomiadar d'un dels seus grans amics. Tal com ha transcendit, s'ha celebrat a Madrid el funeral de l'empresari i advocat espanyol, César Alierta.

Tot i que aquesta visita no figurava entre els seus compromisos oficials, ha volgut donar-li l'últim adeu a qui va ser president de Telefónica durant 16 anys. El monarca ha acudit a aquestes instal·lacions al costat de Jaume Alfonsín.

Com calia esperar, els mitjans de comunicació espanyols no han volgut deixar passar l'ocasió per preguntar a Felip VI sobre diversos temes relacionats amb la seva família. Entre ells, l'absència de Letícia en aquest funeral o el divorci recent d'Iñaki Urdangarin i la seva germana Cristina.

Felip VI s'enfronta a una incòmoda situació per culpa de Letícia i Iñaki

Hores abans que Felip VI acudís al funeral del seu amic, la reina Letícia va ser vista al cèntric carrer madrileny de Fuencarral. Al costat del seu estilista de confiança, la monarca va decidir renovar el seu armari aprofitant les rebaixes actuals.

Un gest que no ha passat desapercebut per a la premsa del nostre país. Per això, i després de sortir del tanatori, un reporter d'Europa Press ha fet al monarca una pregunta compromesa sobre la seva dona.

Imatge de Letizia caminant pel carrer d'incògnit i carregant diverses bosses
Hores abans del funeral, la reina Letícia ha estat vista al centre de Madrid | Getty Images

"No ha pogut venir la reina Letícia? L'hem vist a les rebaixes", ha assegurat el comunicador. Tot i això, Felip VI ha optat per no pronunciar-se sobre això.

Des que Jaime del Burgo va decidir revelar la presumpta infidelitat de la reina, molts han assenyalat cap a un possible nou distanciament entre ells. Tant és així que diversos experts en Casa Reial, com Pilar Eyre o Jaime Peñafiel, han apuntat cap a un possible divorci entre Felip VI i la reina Letícia.

Muntatge de Felip amb una corbata de colors i Iñaki Urdangarin amb camisa verda
Felip VI guarda silenci davant les incòmodes preguntes sobre Iñaki Urdangarin | e-noticies.cat, GTRES

A més, aquesta agència de notícies també ha aprofitat l'ocasió per preguntar-li per com es troba la seva germana després de signar el divorci amb Iñaki Urdangarin. Un tràmit que els exducs de Palma han portat amb total discreció.

Una incòmoda situació de què Felip VI no ha trigat a escapar. A escassos metres d'on eren els mitjans de comunicació, hi havia un cotxe esperant a l'actual rei d'Espanya i al seu acompanyant.

La que sí que s'ha pronunciat aquest mateix matí sobre l'actual situació d'Iñaki Urdangarin ha estat Claire Liebaert. Tal com ha confirmat davant les càmeres de GTRES, tots estan "bé i tranquils". A més, ha assegurat que l'únic que desitja és que el seu fill "tingui feina".