Xavi Hernández fent una ganyota amb la cara de desaprovació
FUTBOL

Terratrèmol al Barça! Xavi KO i Márquez no és una prioritat: tots els detalls

Després de la reunió de la directiva amb Xavi ha saltat la notícia: t'expliquem tots els detalls

La reunió d'aquesta tarda entre la junta directiva liderada per Joan Laporta i Deco amb Xavi Hernández no ha sortit com estava prevista. Des de fa dies veníem insistint que Xavi tenia moltes paperetes per seguir a la banqueta la temporada que ve. Ell mateix va confirmar la marxa fa mesos i sempre s'ha mantingut ferm en la seva postura, però la realitat era diferent i tot feia pensar que es quedaria.

Tot i això, avui la situació ha fet un tomb de 180 graus. Xavi Hernández, que semblava disposat a seguir, està perdent suports entre la cúpula i, de moment, no hi ha consens per a la seva continuïtat. I no només això, doncs a més, sembla que està més fora que a dins.

Sens dubte, el resultat de l'assemblea culer ha estat inesperada del tot. Ara el futur és incert, i més si recalquem les paraules de Gerard Romero que ha assegurat per a més inri que, si se'n va Xavi, Rafa Márquez no és prioritari.

Què ha passat al Barça?

Com diem, ningú esperava que després del matx entre Joan Laporta, Deco i Xavi Hernández, el futur del club no hagi quedat resolt. Xavi semblava l'idoni per ocupar la banqueta del Barça malgrat les reiterades declaracions en què afirmava la seva marxa. Tot i això, la realitat és que, en aquests moments, el de Terrassa és fora.

Xavi Hernández i Deco mirant a càmera amb Joan Laporta aplaudint al fons

De fet, Gerard Romero ha afirmat que “la sensació al meu entendre és que Xavi se sent dolgut per les condicions que li ha posat el club. Ell havia valorat la possibilitat de quedar-se després de la insistència del club. Sent una de les condicions alguns canvis al seu staff".

Per tant, sembla que Xavi Hernández no seguirà l'any que ve, però és que Rafa Márquez tampoc no sembla ser el candidat. Moltes veus a la planta noble ho veien com el candidat ideal, ja que ho ha fet bé amb el filial, entén la filosofia i entra dins del pressupost. En canvi, després de la reunió, tampoc sembla que sigui l'elegit.

Sense Xavi ni Márquez. Qui entrenarà al Barça?

Hansi Fick surt com el millor col·locat després del canvi de rumb. Sense Xavi ni Márquez, el Barça necessita un tècnic que s'adapti a les necessitats del club, però que tingui experiència i galons. L'alemany reuneix totes les condicions i podria ser elegit; a més està aprenent espanyol i li encantaria dirigir un grup amb tant de potencial.

Hansi Flick amb els ulls molt oberts sobre un fons amb els colors blau i vermell

D'altra banda, Roberto de Zerbi o Thomas Tuchel també han sonat com a candidats, encara que sembla més complicat. I una opció interessant seria esperar un any. El 2025, Luis Enrique, Pep Guardiola acaben contracte i Jürgen Klopp, previsiblement, estaria disponible per tornar a entrenar.

Això sí, fins que arribi el dia algú s'ha de fer càrrec de la banqueta culer, i per això sembla que Hansi Flick podria ser el seleccionat. No sabem si voldria acceptar la proposta d'un sol any, però sí que li agradaria dirigir el Barça. Veurem què passa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: