Luis Enrique en primer pla amb cara de sorpresa amb Xavi Hernández al fons alçant el polze
FUTBOL

Luis Enrique ja té data per tornar a entrenar el Barça, tot és gràcies a Xavi

Luis Enrique, per estrany que sembli, celebra la continuïtat de Xavi perquè, gràcies a això, pot tornar al Barça

Luis Enrique ho va donar tot pel Barça i podria tornar més d'hora que tard malgrat les últimes notícies sobre Xavi. És un culer de cor i fa poc va admetre que li va doldre molt haver de jugar contra la seva antiga entitat. Xavi Hernández intenta seguir els seus passos i els de Pep Guardiola de manera evident, però encara li queda molt de camí al davant.

Luis Enrique té contracte amb el PSG i, malgrat que havia sonat amb força per entrenar el Barça, finalment ho farà Xavi Hernández. Una decisió que pot ser encertada o errònia, però que deixa l'afició amb les esperances intactes de poder tornar a comptar amb Lucho a la banqueta del Camp Nou. Sí, perquè per estrany que sembli, la continuïtat de Xavi és imprescindible perquè l'asturià pugui tornar al FC Barcelona.

Xavi és l'esperança de Luis Enrique

En principi, Xavi Hernández marxaria del Barça en finalitzar aquesta temporada. Després d'una dura derrota contra el Vila-real va afirmar en roda de premsa que aguantaria aquest any, però no més. Ara bé, amb el temps, la cosa sembla que s'ha relaxat i ahir a la nit es va prendre la decisió definitiva després de la reunió entre Xavi i la junta directiva: es queda.

Per tant, la cerca d'un nou entrenador queda cancel·lada, almenys per a aquest any. I és que estem davant d'un escenari idoni per a Luis Enrique, que només té un any més de contracte amb el PSG, i per això quedaria lliure l'estiu de 2025. Precisament, el moment en què a Xavi Hernández també li vencerà el contracte i podria sortir definitivament del Barça.

Luis Enrique aplaudint escut fc barcelona

És evident que la decisió de Joan Laporta i Deco de mantenir Xavi Hernández respon a criteris esportius, però també econòmics. Els grans entrenadors com Luis Enrique tenen feina actualment, de manera que la idea que Xavi continuï fins a 2025 i després marxi per deixar el seu lloc a Luis Enrique no és desgavellada.

Luis Enrique no és l'únic candidat per a 2025

Xavi Hernández ha decidit aguantar un any més, però el 2025 ho tindrà molt més difícil si no guanya res. I és que Luis Enrique, Guardiola o Jürgen Klopp estaran disponibles l'estiu que ve. Per tant, malgrat la felicitat comprensible de Xavi, la realitat és que té al davant un repte majúscul, ja que un altre any en blanc sí que tindria conseqüències immediates.

Encara és aviat per aventurar-nos a explicar què passarà l'any que ve, però és evident que la cúpula del Barça no descarta Luis Enrique. L'asturià és un mestre de les banquetes i queda lliure en un any, així que només queda esperar per veure el rendiment de Xavi Hernández i dels seus. Si torna a fracassar, ja no hi haurà excuses que valguin i li tocarà fer les maletes perquè arribi Luis Enrique o Pep Guardiola si, finalment, queden lliures.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: