Jules Koundé en primer pla amb un somriure amb Xavi Hernández al fons aplaudint
FUTBOL

Jules Koundé es queda gràcies a la decisió arriscada de Xavi Hernández

Koundé es guanya la confiança de la junta directiva gràcies al moviment valent que va fer Xavi fa mesos

Al món del futbol, les sorpreses solen ser la sal i el pebre que mantenen encesa la passió dels aficionats. Aquesta temporada, una d'aquestes sorpreses ha tingut lloc al Barça i ha estat la transformació de Jules Koundé en lateral. I és que allò que va començar com una solució d'emergència per part de l'estrateg Xavi Hernández s'ha convertit en una autèntica genialitat tàctica.

Ha deixat clar en aquests mesos d'experiment que no només es pot adaptar, sinó que realment és capaç de destacar. Des del canvi de posició ha demostrat una seguretat i un rendiment que fan justícia a la seva qualitat com a jugador. De fet, fins i tot ha superat l'última prova de foc a què l'ha sotmès Xavi Hernández.

Sí, perquè la seva actuació al recent Clàssic davant l'etern rival, el Reial Madrid, és un exemple eloqüent de la seva evolució. En aquesta trobada, Koundé va tenir la tasca de contenir Vinícius i ho va fer amb mestratge, igual que davant Mbappé al Parc dels Prínceps.

Jules Koundé brilla i es guanya seguir al Barça

El més destacable d'aquesta transformació és la confiança que Xavi Hernández ha dipositat en Jules Koundé des que va arribar al Barça. Anteriorment, la responsabilitat de marcar Vinícius requeia en un altre defensor, en aquest cas, de Ronald Araújo. Tanmateix, ara, la decisió de l'entrenador de confiar en el francès per a aquesta tasca revela la seva fe en el nou Koundé.

Jules Koundé defensant Vinícius Júnior durant El Clàssic

El rendiment de Jules Koundé com a lateral no només ha estat notable en defensa, sinó també en la fase ofensiva del joc. La seva capacitat per projectar-se a l'atac i contribuir a la construcció de jugades ha afegit una nova dimensió al joc de l'equip.

Jules Koundé podria establir-se com a lateral i la incorporació de Joao Cancelo no seria necessària

En definitiva, el que va començar com una solució d'emergència s'ha convertit en una estratègia brillant que ha enfortit l'equip en tots els aspectes del joc. Jules Koundé ha demostrat que la seva qualitat transcendeix les etiquetes de posició i que, sota la direcció de Xavi Hernández, s'ha convertit en una peça clau a l'engranatge de l'equip.

A més, gràcies al fet que pot ocupar el carril dretà amb garanties, el Barça podria valorar no incorporar Joao Cancelo. Si Jules Koundé s'estableix en aquesta demarcació de manera definitiva, el portuguès podria arribar a ser suplent habitual, per la qual cosa no sembla viable el seu fitxatge. El que sí que és clar és que Koundé està rendint millor en la seva nova posició, per la qual cosa seria difícil que tornem a veure'l a l'eix de la defensa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: