Fermín López en primer pla sobre un fons de color blau i vermell
FUTBOL

Ni Fermín López ni el seu possible relleu: El Barça cancel·la un fitxatge pels JJOO

L'exigència física que suposa disputar els jocs olímpics condiciona la directiva del Barça

Fermín López, una de les joies emergents de La Masia, és seguit de prop pel Vila-real. El club groc ha manifestat en repetides ocasions el seu interès a incorporar el jove centrecampista, reconeixent-ne el potencial i la capacitat per convertir-se en una peça clau en l'esquema de l'equip. Tot i això, el del planter no té intenció de moure's de la Ciutat Comtal.

Fermín López s'ha convertit en la revelació de la temporada i creu que mereix continuar al Barça. Ha passat de jugar a Linares a anar convocat amb Espanya per a l'Eurocopa. Una explosió que ha cridat l'atenció del Vila-real, i que pot ser vista com una gran oportunitat per a la directiva culer.

Fermín López amb cara d'ensurt al costat de l'escut del Vila-real

El Barça necessita quadrar els comptes immediatament per poder fitxar amb normalitat i Fermín López, malgrat la negativa de Joan Laporta, no és al grup d'intocables. Per tant, si arribés una gran oferta, la seva venda no està gens descartada. Això sí, el que sí que impedeix qualsevol moviment és l'estiu de Fermín, que està disputant l'Eurocopa i que també participarà als Jocs Olímpics de París 2024.

Els JJOO impedeixen que Fermín López marxi, però cancel·len un fitxatge

Si res no canvia, Fermín López es perdrà la pretemporada amb el Barça, i fins i tot es podria perdre els primers partits. Davant aquest escenari, la cúpula ha explorat el mercat de fitxatges i ha topat amb Álex Baena, un perfil que agrada i que està com boig per venir al Barça.

Álex Baena ha expressat diverses vegades el seu interès a fitxar pel Barça. El centrecampista castellonenc veu al club català una oportunitat per consolidar la seva carrera i fer un salt qualitatiu en el seu desenvolupament professional. El seu talent i la seva visió de joc han captat l'atenció del FC Barcelona, que ja va valorar la seva arribada fa uns quants mesos.

Ara bé, el fitxatge pel Barça es complica per diverses raons. En primer lloc, la clàusula d'Álex Baena està situada als 60 milions, una xifra inaccessible. Però, a més, el fet que també hagi estat convocat per a l'Eurocopa i els Jocs compliquen l'operació molt més.

Fermín López i Álex Baena, convocats per Santi Denia

La convocatòria dels dos jugadors per representar Espanya als Jocs Olímpics ha generat un escenari inesperat i desafiador per als plans del Barça. Fermín López i Álex Baena han estat inclosos a la llista, cosa que implica que cap estarà disponible durant la pretemporada i, possiblement, tampoc durant les primeres setmanes de competició.

Aquesta situació ha forçat el Barça a replantejar les estratègies de fitxatges. Inicialment, una de les opcions era considerar la venda de Fermín López al Vila-real i, en paral·lel, negociar la incorporació d'Álex Baena per reforçar la medul·lar. Tot i això, l'absència de tots dos jugadors durant un període crucial de la temporada complica significativament qualsevol possible moviment.

Álex Baena fent un petó a l'escut del Vila-real

El Barça ha decidit cancel·lar temporalment qualsevol operació relacionada amb aquests dos jugadors. La directiva, encapçalada per Joan Laporta , ha considerat que la manca de disponibilitat dels dos futbolistes a la pretemporada seria un obstacle insuperable per a la seva adaptació i rendiment immediat. La pretemporada és una fase fonamental per a la preparació física i tàctica de l'equip i l'absència de Fermín López i Álex Baena podria afectar negativament la planificació de Hansi Flick.

El fitxatge d'Álex Baena pel Barça, lluny de produir-se

La decisió del Barça no només impacta esportivament, sinó també en termes econòmics i estratègics. La incorporació d'Álex Baena hauria afegit profunditat i versatilitat a la medul·lar. Tot i això, la prioritat del club és assegurar que qualsevol fitxatge pugui integrar-se plenament i contribuir des de l'inici de la temporada.

Des del Vila-real, la situació també genera incertesa. L'interès en Fermín López continua sent alt, però l'absència del jugador durant un període crític podria frenar qualsevol negociació. El club groc haurà d'avaluar altres opcions al mercat per reforçar la seva plantilla de cara a la propera campanya.

Els Jocs Olímpics de París 2024 han introduït un element de complexitat al mercat de fitxatges del Barça. Per als aficionats, la situació afegeix una capa addicional d'intriga, cosa que promet ser un estiu ple de moviments i negociacions al mercat de fitxatges.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: