Álex Baena en primer pla mirant a càmera al costat d'un escut del Vila-real

FUTBOL

El Barça rebaixa el preu del fitxatge d'Álex Baena amb una decisió polèmica

Xavi continua insistint a enfortir la seva medul·lar amb incorporacions de nivell

Joan Laporta no és d'aquells homes que es rendeix a la primera. Ja ho ha demostrat diverses vegades; especialment, pel que fa a fitxatges. Sense anar més lluny, l'estiu passat, per exemple, va aconseguir incorporar tres futbolistes top —Gündogan, Joao Cancelo i Joao Félix— malgrat que les arques culer udolaven crits d'auxili.

No ha millorat gaire la situació financera i el pròxim mercat de fitxatges s'augura igual de complex per a l'entitat catalana. Així i tot, des dels despatxos del Barça continuen insistint a interessar-se en jugadors el cost dels quals no és precisament baix. L'últim en discòrdia és el cas d'Álex Baena, que ja fa diverses setmanes que encapçala les llistes de candidats per reforçar la zona ofensiva de la medul·lar.

Malgrat que el talentós futbolista va obrir les portes del seu cor i va confessar el seu desig de jugar al Barça, no sembla una operació senzilla. La clàusula de rescissió resideix entre la forquilla dels 55 i els 60 milions d'euros. I, encara que el Vila-real acceptés negociar i rebaixar-ne les pretensions, Joan Laporta no té prou diners per afrontar-ho.

Álex Baena fent un petó a l'escut del Vila-real

El Barça i la seva darrera carta amb Álex Baena

Tanmateix, quan alguna cosa se li fica al cap al mandatari, poc es pot fer per dissuadir-lo. Ara se li ha acudit una nova fórmula per aconseguir rebaixar encara més la possible inversió per Álex Baena. La brillant i polèmica tàctica consistiria, segons l'Sport, a oferir talents joves que puguin interessar el Vila-real per afegir-los a una oferta que també inclouria una petita inversió de diners.

I és que els últims anys s'ha tornat força habitual que l'equip castellonenc posi el seu setge sobre el filial del Barça. Sense anar més lluny, al seu planter actual hi ha l'exblaugrana Ilias Akhomach, que va arribar gratis l'estiu passat. A més a més, el submarí groc també va mostrar interès en Fermín López l'estiu passat.

Per aquest mateix motiu, als despatxos del Camp Nou consideren que aquesta oferta podria interessar el Vila-real. Álex Baena podria aportar molt al Barça, però Joan Laporta sap que necessita trobar una solució alternativa per no pagar tants diners. Ara com ara, l'operació només és possible amb algun intercanvi.

Fermín López amb els braços oberts al costat d'Álex Baena apuntant a l'escut del Vila-real

Álex Baena somia jugar al Barça

"A qui no li agradaria anar al Barça? Jugar al Barcelona és un dels somnis més grans. És dels millors clubs del món. A qualsevol jugador del món li agradaria jugar al Barcelona. Però estic al club de la meva vida. I també estic content de ser aquí. No ens ha arribat res ni a mi ni al meu entorn. Estem centrats a acabar bé la temporada", va confessar Álex Baena.

Així doncs, tant el jugador com el Barça estan anhelant que els seus camins puguin unir-se com més aviat millor. Però el preu és el que és i ara la pilota és a la teulada de Joan Laporta.

Si el mandatari presenta una oferta que acontenti els interessos de Juan Roig, Álex Baena jugarà al Barça. Si no, no quedarà més remei que acceptar la realitat i buscar unes altres alternatives de mercat més econòmiques, com la de Xavi Simons.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: