Muntatge amb cotxes travessant tolls d'aigua, una processó de Setmana Santa i raigs

EL TEMPS

Pluja el que queda de Setmana Santa: precipitacions a Catalunya i 9 comunitats més

La pluja serà més intensa a l'oest, al centre i al sud d'Espanya, amb diversos territoris superant els 100 litres

Les pluges continuaran sent generalitzades en el que resta de Setmana Santa. La culpa la té la borrasca Nelson, que continuarà enviant fronts continus des de l'Atlàntic cap a la costa oest peninsular i també a les Canàries. A més de deixar precipitacions intenses, també caldrà estar atents al fort vent i a l'onatge.

Aquests fenòmens també vindran acompanyats d'un descens de les temperatures. Seran més apreciables sobretot a partir del Divendres Sant. Les pluges més abundants es registraran a l'oest, centre i sud.

El tren de fronts serà constant, amb un entrant cada 24 hores, segons les previsions d'eltiempo.es. Dijous a la nit n'arribarà un per Galícia, mentre que durant divendres s'internaran més precipitacions pel sud-oest peninsular.

Aquesta situació de precipitacions es mantindrà al llarg de dissabte, però de cara al diumenge pugui que hi hagi una petita treva. Els xàfecs que es produeixin serien de caràcter feble, excepte a l'oest de Galícia.

Mapa de pluja acumulada a Espanya
Previsió d'acumulació de pluja fins el pròxim dilluns, 1 d'abril | eltiempo.es
Mapa del temps a Espanya el 29 de març
Previsió del temps per a la tarda de divendres | AEMET

La pluja vindrà acompanyada de neu, vent i caiguda tèrmica

La inestabilitat predominarà durant els pròxims dies a Espanya. A la pluja esmentada anteriorment se li uniran les nevades. La cota de neu anirà en augment fins divendres, però de cara al cap de setmana tornarà a baixar davant l'entrada d'aire més fred.

Mapa del temps a Espanya el 30 de març
Pronòstic meteorològic per al dissabte a la tarda | AEMET

El vent serà un altre dels grans protagonistes el que resta de setmana. S'esperen ratxes que oscil·laran entre els 60 i 90 km/h a molts punts del país, encara que arribarà fins als 120 km/h en àrees de muntanya. Això sí, diumenge la cosa millorarà.

Mapa del temps a Espanya el 31 de març
Previsió de l'AEMET per la tarda del diumenge | AEMET

Pel que fa a les onades, rondaran entre els 5 i 6 metres a les costes de l'Atlàntic i el Mediterrani. Especial precaució han de tenir en punts de les Illes Balears, on hi poden haver onades d'entre 8 i 10 metres.

Les pluges amb prou feines arribaran a la Mediterrània

Els termòmetres també experimentaran variacions a partir de divendres. Tot i que la borrasca Nelson anirà perdent força, la inestabilitat es mantindrà fins diumenge, amb pluges i una caiguda de les temperatures. Això serà motivat pel pas de fronts successius, que tindrà una menor incidència sobre l'àrea mediterrània.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 12
Mín. 5
Màx. 11
Mín. 8
BarcelonaMàx. 18
Mín. 12
Màx. 18
Mín. 13
ValènciaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 12
SevillaMàx. 15
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 11
SaragossaMàx. 17
Mín. 5
Màx. 18
Mín. 8
BilbaoMàx. 18
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 21
Mín. 12
La CorunyaMàx. 14
Mín. 8
Màx. 14
Mín. 7
BurgosMàx. 10
Mín. 2
Màx. 7
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 23
Mín. 16

Sense cap dubte, aquestes pluges serviran de gran alleujament per a molts llocs del sud. Tot i això, al Mediterrani continuen en una situació crítica de sequera.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: