Muntatge de fotos d'un cotxe circulant per una carretera amb molta pluja i, al costat, una persona subjectant un paraigua

EL TEMPS

Les 9 comunitats en què continuarà plovent en les pròximes hores: fins a 200 litres

Les pluges deixaran importants acumulacions, sobretot a l'oest i al centre de la Península, a més dels Pirineus i punts d'Andalusia

Les pluges continuaran afectant moltes zones d'Espanya els pròxims dies. En 9 comunitats autònomes s'esperen importants acumulats de precipitacions fins diumenge, arribant a superar els 200 litres en alguns punts. És el que passarà, per exemple, al nord de Càceres (Extremadura) i Sierra Morena i Grazalema (oest d'Andalusia).

També s'esperen precipitacions destacables durant el tram final de Setmana Santa a la cara sud dels Pirineus (Aragó i Catalunya). A l'oest de Galícia s'arribaran als 120 litres, però també caldrà estar pendent d'altres zones. Entre elles, la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Navarra, tal com han explicat a X des d'ElTiempo.es.

Captura de pantalla amb la previsió d'acumulació de pluja per a aquesta setmana
Previsió d'acumulació de pluja per als propers dies | eltiempo.es, X / Twitter

La responsable d'aquestes pluges serà la borrasca Nelson, que serà la catorzena de la temporada. Deixarà un fort temporal de precipitacions i fortes ratxes de vent. El nucli es localitzarà al sud de les illes britàniques, però diversos fronts associats afectaran Espanya.

Mapa del temps del 27 de març
Previsió del temps per dimecres a la tarda | AEMET

Pluges abundants a partir d'aquest dimecres

Les pluges seran abundants des d'aquest dimecres a causa de la irrupció de diversos fronts. Entraran pel vessant atlàntic, i en el cas que avancin fins a la Mediterrània serien més febles. S'espera que resultin especialment copioses a l'oest i al centre peninsular, publica el portal eltiempo.es.

Mapa del temps del 28 de març
Pronòstic de l'AEMET per a la tarda del Dijous Sant | AEMET

De fet, hi ha activats avisos grocs per pluges a Galícia, Extremadura, sud de Castella i Lleó, nord de Huelva i oest de Castella-la Manxa. En 12 hores, els acumulats podrien depassar els 40 litres a la part occidental de la Península.

Mapa del temps del 29 de març
Pronòstic del temps per a la tarda de Divendres Sant | AEMET

A més seran una jornada propícia per a la neu. A la Cantàbrica i als Pirineus s'hi acumularan més de 5 centímetres de neu nova a partir de 1.200 i 1.400 metres, apunten.

Mapa del temps del 30 de març
Previsió de l'AEMET per dissabte a la tarda | AEMET

Pluges i vent, els efectes de la borrasca Nelson

La pluja tindrà una incidència més gran sobretot a la part oest i central de la Península fins al cap de setmana. La influència de Nelson es deixarà notar amb l'entrada de diversos fronts per l'oest tant dijous com divendres.

Mapa del temps del 31 de març
Pronòstic del temps per a la tarda del diumenge | AEMET

Però a més de les precipitacions, aquesta borrasca ve acompanyada per vent i fort onatge a gran part d'Espanya. Dimecres es preveuen ratxes per sobre dels 80 km/h, arribant fins als 90 km/h a la costa d'Almeria.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 16
Mín. 10
Màx. 13
Mín. 6
BarcelonaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 20
Mín. 15
ValènciaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 11
SevillaMàx. 19
Mín. 15
Màx. 16
Mín. 11
SaragossaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 6
BilbaoMàx. 20 
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 14
La CorunyaMàx. 13
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 8
BurgosMàx. 15
Mín. 3
Màx. 9
Mín. 1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 16

Això provocarà que tinguem un fort onatge, amb onades de 4 i 5 metres a gairebé totes les costes de la Península. En el cas de Galícia i les Balears no es descarta que arribin als 8 metres d'alçada.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: