Cotxes circulant per una carretera nevada, i al cercle, una processó de Setmana Santa

EL TEMPS

La zona de Catalunya on nevarà molt aquesta Setmana Santa: fins a un metre de neu

La neu adquirirà un especial protagonisme a les serralades del nord i al Pirineu, però també es podrien cobrir de blanc algunes capitals espanyoles

La neu torna de nou a la Península i ho fa de manera contundent coincidint amb Setmana Santa. Les previsions apunten a un canvi substancial en el temps, que es traduirà, a més de la pluja, en nevades destacades en vuit comunitats. A Catalunya, la zona més afavorida per aquestes acumulacions serà la Vall d'Aran, i bona part de l'Alt Pirineu.

Les borrasques que es mouen pel nord peninsular s'encarregaran d'injectar en aquesta arrencada de setmana una bona dosi d'humitat i aire més fred. Això es traduirà en una caiguda dels termòmetres, però també de les cotes de neu.

Mapa de neu a Espanya
Mapa de neu acumulada a la Península el dissabte a les 01:00 hores | eltiempo.es

A més, caldrà estar atents a les precipitacions, més copioses a les comunitats de la meitat oest peninsular. A més, se li uniran les comarques dels Pirineus, on l'efecte dels fronts s'amplificarà pel factor orogràfic.

Mapa del temps a Espanya el 26 de març
Previsió del temps per dimarts a la tarda | AEMET

La neu comença a notar-se des de ja

La primera gran onada de neu i pluja tindrà lloc entre dilluns i dimarts. A mitjan setmana hi haurà una petita treva, per fer front a la recta final de la Setmana Santa amb més nevades.

Mapa del temps a Espanya el 27 de març
Previsió del temps per dimecres a la tarda | AEMET

Al Pirineu d'Aragó i Catalunya s'aconseguiran acumulats de fins a 100 centímetres dissabte a les 01:00 hores. Una mica menys, encara que superant els 80 centímetres, es registraran en àrees de Galícia, Astúries i Castella i Lleó. Tampoc es deslliuraran de la neu a Cantàbria, Navarra i Andalusia.

Mapa del temps a Espanya el 28 de març
Pronòstic de l'AEMET per dijous a la tarda | AEMET

La neu baixarà fins als 600 metres

L'entrada d'aire fred pel nord-oest provocarà una baixada tèrmica. Aquest descens farà que la cota de neu s'enfonsi fins als 600 metres entre dimarts i dimecres. Sobretot en punts de l'altiplà nord.

Mapa del temps a Espanya el 29 de març
Previsió del temps per divendres a la tarda | AEMET

A més de nevades a les serralades, no es descarta que també es cobreixin de blanc algunes capitals de l'altiplà nord. La cota de neu anirà augmentant a partir de dijous, amb la presència d'aire més temperat. Tot i això, al tram final de setmana hi haurà més nevades en zones de muntanya.

Mapa del temps a Espanya el 30 de març
Pronòstic meteorològic per al dissabte 30 a la tarda | AEMET

Caldrà estar atents a les precipitacions que es donin durant aquests dies. Afectaran totes les comunitats, segons les previsions d'eltiempo.es, encara que seran menys freqüents a l'est peninsular i les Balears. Els majors acumulats es donaran a la província de Càceres, on es depassaran els 125 litres.

Mapa del temps a Espanya el 31 de març
Previsió de l'AEMET pel diumenge a la tarda | AEMET

Les nevades venen acompanyades de fred

La neu protagonitzarà la Setmana Santa a moltes zones del país. A l'arrencada de setmana es produirà una caiguda d'uns 10 graus al mercuri. Les màximes ja no passaran dels 20 graus com els dies del darrere.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijous Divendres
MadridMàx. 15
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 7
BarcelonaMàx. 21
Mín. 15
Màx. 20
Mín. 15
ValènciaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 22
Mín. 13
SevillaMàx. 20
Mín. 15
Màx. 16
Mín. 9
SaragossaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 26
Mín. 11
BilbaoMàx. 20
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 13
La CorunyaMàx. 14
Mín. 8
Màx. 15
Mín. 8
BurgosMàx. 15
Mín. 4
Màx. 10
Mín. 2
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 22
Mín. 16

És probable que a partir de dijous es recuperin una mica les temperatures a la major part de la Península. Tot i això, continuaran sent més típiques de l'hivern que de la primavera. El cap de setmana pronostiquen l'arribada d'una altra massa d'aire més freda per l'oest.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: