Fotomuntatge de Francesc Mauri amb un fons de pluja

EL TEMPS

Francesc Mauri reacciona eufòric pel que ha passat les últimes hores: 'Alegria'

Francesc Mauri reaccionava amb alegria a la imatge que publicava 'El Temps de TV3' del resum de les pluges de dilluns i dimarts

Francesc Mauri ha mostrat un palpable entusiasme davant dels esdeveniments de les darreres hores. L'eufòria del presentador i geògraf és evident després de la difusió del mapa meteorològic de Catalunya per El Temps de TV3. Aquest resumia les pluges ocorregudes durant dilluns passat i dimarts.

Francesc Mauri, exultant pels rècords aconseguits, aportava la seva anàlisi experta com a geògraf davant la situació climàtica. Destacava que els registres actuals són altament favorables i oferia una perspectiva especialitzada sobre el fenomen. Al seu compte de X (Twitter), explicava que una segona onada de pluges s'esperava per dissabte a la tarda des de l'oest, estenent-se fins diumenge i abastant tota la regió.

Mapa meteorològic on es veuen les pluges de Catalunya
Ha plogut molt a Catalunya | @eltempstv3

A més, ha assenyalat que els mapes meteorològics d'avui mostren una disminució respecte dels dies anteriors, dimarts i dilluns. Per aquesta raó, recomanava esperar fins divendres i dissabte per afinar amb precisió les prediccions de pluges.

A la imatge proporcionada per TV3, s'observa que Espolla ha estat la localitat més afectada per les pluges, registrant un total de 53 mm. D'altra banda, Viella ha estat la que ha tingut menys sort, per dir-ho, ja que només ha comptat amb 15 mm de precipitació.

Francesc Mauri, alegre pel principi de la fi de la sequera

La situació meteorològica de Catalunya aquests darrers mesos ha estat especialment preocupant per culpa de la sequera. La manca de pluges al territori català va fer que l'1 de febrer passat el Govern hagués d'activar un pla d'emergència. Tot i això, aquesta borrasca de pluges que ha banyat tot el territori català ha deixat una gran quantitat d'aigua a tots els punts de Catalunya i neu al Pirineu.

Imagen de lluvias intensas en el Paral·lel, en Barcelona
Les pluges han caigut a tot Catalunya | Twitter, @teresanetto

Aquestes pluges han provocat l'esperança dels catalans, que han pogut veure com els seus embassaments han tornat a créixer, encara que fos poc. Aquesta setmana també hi té cabuda una DANA i això ha fet que, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, la reserva d'aigua de Catalunya sigui de 108,33 hm³.

Davant d'aquesta nova situació, el Govern es planteja que si aquesta situació continua activa passades 4 setmanes, cessarà el pla d'emergència. Això suposaria un alleugeriment per als agricultors i ramaders i, també, per a tots els sectors del turisme a les portes de l'estiu.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: