Imatge de fons d'un cotxe per una carretera entolleu aixecant aigua al costat d'una altra imatge d'un cotxe per una carretera nevada i una altra imatge de Jorge Rey, a més d'unes emoticones de núvols amb neu i pluja

EL TEMPS

Arriba un temporal hivernal en plena Setmana Santa: neu i pluges a gairebé tot Espanya

L'aire anormalment fred de l'Àrtic canadenc endarrerirà l'inici de la primavera. Aquesta setmana tindrem un ambient més inestable

Avui toca parlar del temps per a Setmana Santa, que ens portarà força pluges i també neu. Però abans em permetreu donar-vos unes dades, ara que tant es parla de les altes temperatures, i també del canvi climàtic.

Bé, doncs un 23 de març el 2001 s'aconseguien uns màxims històrics a les Balears. Mercuris que arribaven als 33,4 °C a Sóller o als 32,6 °C a Manacor. I tal dia com avui 24 de març del 1905 nevava a Sevilla.

Jorge Rey - Llega una dana y borrascas a la península

No et perdis cap previsió del temps de Jorge Rey i subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

Què passarà aquesta setmana: pluges i neu

Bé, aquest dilluns s'expandeixen les tempestes per tot el mediterrani espanyol, arribant també a Catalunya, Aragó i el centre del país. La borrasca Matilde afavorirà durant aquest dilluns que arribin pluges al nord i, compte, no només porta humitat, sinó també aire fred. Avui dilluns, a la tarda, entrarà una massa d'aire fred que possibilitarà la baixada de les cotes a la Serralada Cantàbrica, els Pirineus i el Sistema Central.

Mapa del temps a Espanya el 26 de març
Previsió de l'AEMET per al dimarts al matí | AEMET

I, el més important. Dimarts durant la matinada, en estar sota una massa d'aire fred, les cotes es podran desplomar a gran part de la península. Per tant, es podrà veure neu a cotes mitjanes principalment en llocs com Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Madrid, Castella-la Manxa, Andalusia o Navarra.

Mapa del temps a Espanya el 27 de març
Previsió de l'AEMET per al dimecres al matí | AEMET

Com veiem, dimarts serà un dia hivernal en què les màximes seran baixetes a l'interior peninsular. Tot i que les nevades tampoc duraran gaire davant l'ascens de les temperatures durant el dia, excepte en alta muntanya.

Imatge d'un mapa del Meteored amb l'acumulació de neu pel dilluns 1 d'abril a Espanya
Precitació en forma de neu per a la setmana del 25 de març | Meteored, tiempo.com

Alhora, les pluges seran generalitzades durant aquests dies. No obstant això, cal destacar que sobretot durant dimecres i dijous els núvols arribaran molt afeblits al Llevant i a les Canàries, per això, gairebé no plouria allà aquells dies.

Mapa del temps a Espanya el 28 de març
Previsió de l'AEMET per al dijous al matí | AEMET

Divendres sembla que els núvols i les pluges tornarien a cobrir tot el país de nou, també les Canàries. Això serà gràcies a l'inici de nous fronts i borrasques, que ens deixaran un cap de setmana amb fortes ratxes de vent i pluges. A més, a Extremadura, Andalusia i fins i tot alguns punts del llevant podran ser especialment intenses.

Imatge d'un mapa del meteor amb l'acumulació de precipitacions pel dilluns 1 d'abril
Precipitacions acumulades durant la setmana del 25 de març, fins dilluns 1 d'abril | Meteored

Aquí podem veure les acumulacions. Pluges fortes, principalment a la meitat oest. Veiem, per exemple, acumulacions que al nord d'Extremadura podran superar els 100 litres.

Precipitacions acumulades durant la setmana del 25 de març a les Illes Canàries
Precipitacions acumulades durant la setmana del 25 de març a les Illes Canàries | tiempo.com

En definitiva, molta precaució, romanguin alerta davant aquest temporal hivernal i més en un moment de tants desplaçaments. L'arribada de fortes pluges i vents és real, vents que bufaran amb força a tot el territori. Al mateix temps, mantingueu-vos informats davant la possibilitat de neu.

Ja saben, Jorge Rey, el teu home del temps. Gràcies.

Segueix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: