Muntatge amb un paisatge d'un poble nevat i un emoji d'un núvol blau amb tres flocs de neu
EL TEMPS

Cap de setmana hivernal: la zona de Catalunya on continuarà nevant aquests dies

La inestabilitat es mantindrà a partir de dissabte amb l'entrada d'una nova borrasca

Aquest cap de setmana serà possiblement el més tardorenc del que va de temporada. El pas de la borrasca Ciarán ha deixat precipitacions, fortes ratxes de vent i mala mar. Però se li donarà continuïtat a aquesta inestabilitat meteorològica amb l'arribada d'una altra borrasca que deixarà nevades importants durant aquests dies.

Les previsions dels experts eleven els gruixos fins a gairebé el mig metre en alguns punts de muntanya. És cert que durant les últimes hores s'ha pogut apreciar la caiguda de neu a zones altes, arribant a quallar en algunes serralades. El blanc està sent més apreciable sobretot als Pirineus, a causa del pas de diversos fronts consecutius.

Mapa de la neu acumulada prevista fins diumenge, 5 de novembre

Els models meteorològics ja mostren nevades de certa entitat al Pirineu a última hora d'aquest divendres. S'acumularien una mica més de 20 centímetres en algunes zones del sector central. Per la seva banda, la cota de neu cauria fins als 1.000 metres, publica el portal especialitzat Meteored.

Serà un cap de setmana força incòmode, en gran part a causa de les intenses ratxes de vent en punts de muntanya. Tampoc es deslliuraran de la neu al Cantàbric, amb gruixos que rondarien els 10 centímetres a la zona lleonesa. La cota se situarà entre els 1.200-1.600 metres.

Al Sistema Ibèric, Sistema Central, Serra Nevada i les Bètiques, les nevades no tindran tanta rellevància. Seran més febles i aniran escalant de manera gradual fins als 1.800-2.000 metres.

Les zones del Pirineu on més nevarà el cap de setmana

La predicció dels meteoròlegs recull una disminució de la cota de neu dissabte a última hora. La borrasca Domingos portarà una massa més freda d'origen polar.

Mapa amb la previsió del temps per dissabte, 4 de novembre a les 16:00

Durant el diumenge, les pluges es concentraran sobretot a la zona dels Pirineus, vessant cantàbric i el quadrant nord-oest. Les nevades se situaran al voltant dels 1.600-1.800 metres, arribant a quedar per sota d'aquests nivells a la Serralada Cantàbrica i Ibèric nord.

Mapa de la previsió del temps per al diumenge, 5 de novembre al matí

En el cas que es compleixin els pronòstics, diumenge a última hora hi haurà acumulacions de fins a 48 centímetres al Pirineu central. Al centre i al sud, les nevades seran més disperses, recull aquest portal. Pel que fa a Catalunya, els gruixos més destacables, de fins a 5 centímetres, es registraran a la zona de la Vall d'Aran i del Pirineu Occidental.

Un cap de setmana amb mal temps

L'entrada de la borrasca Domingos, amb vents forts, precipitacions i fenòmens costaners, ens deixarà un temps molt inestable. Aquesta inestabilitat serà generalitzada a gran part de la Península. De fet, la pluja s'anirà traslladant des del nord-oest fins al sud-est.

Això sí, això no impedirà que hi pugui haver un repunt notable dels termòmetres. Les màximes patiran un important augment durant el dissabte. En qualsevol cas, durant els pròxims dies es recomana evitar les sortides a la muntanya. Ens esperen per davant jornades de fred i mala visibilitat, a la qual cosa se li unirà també el vent. Es preveuen ratxes per sobre dels 100 km/h.

Temperatures màximes i mínimes en algunes ciutats

CIUTATT.ª DISSABTET.ª DIUMENGE
 Madrid Màx. 15
 Mín. 9
 Màx. 13
 Mín. 9
 Barcelona Màx. 21
 Mín. 15
 Màx. 21
 Mín. 16
 València Màx. 24
 Mín. 15
 Màx. 22
 Mín. 14
 Sevilla Màx. 22
 Mín. 13
 Màx. 21
 Mín. 11
 Saragossa Màx. 21
 Mín. 11
 Màx. 20
 Mín. 11
 Bilbao Màx. 20
 Mín. 12
 Màx. 20
 Mín. 8
 Palma de Mallorca Màx. 21
 Mín. 13
 Màx. 23
 Mín. 16
 A Corunya Màx. 20
 Mín. 13
 Màx. 15
 Mín. 11
 Burgos Màx. 13
 Mín. 6
 Màx. 12
 Mín. 5
 Las Palmas de Gran Canaria Màx. 24
 Mín. 21
 Màx. 25
 Mín. 20
➡️ El Temps

Més notícies: