Muntatge amb una carretera plena de neu i un mapa de mínimes previstes per l'AEMET pel dijous

EL TEMPS

La zona de Catalunya on nevarà en les pròximes hores, segons els meteoròlegs

Les nevades podrien donar-se fins i tot a 1000 metres


El pas de la borrasca Ciarán per la Península no només deixarà pluges i forts vents, també importants nevades. Seran les primeres de la temporada, amb previsió que afectin sobretot cinc zones del país, entre elles una part de Catalunya.

En alguns casos, fins i tot es podrien acumular fins a 35 centímetres de neu nova. El mes de novembre arrencarà amb moltes novetats meteorològiques. La neu irromprà amb força als principals sistemes muntanyosos, sobretot als de la meitat nord.

És cert que recentment ja han anat caient alguns flocs a cotes altes dels Pirineus. Però els episodis més significatius es produiran a partir de dijous de la mà de Ciarán. Després del pas del front que travessarà la Península, dijous arribarà una massa d'aire més freda.

Provocarà una caiguda dels termòmetres, però també un descens a la cota de neu. Arribarà als 1000/1200 metres a l'interior de Galícia, Serralada Cantàbrica, Pirineus, sistema Central o punts de l'Iberic. Durant la tarda de dijous, les pluges seran en forma de neu en aquests punts.

Les nevades més grans, entre dijous i divendres

Segons les previsions del portal eltiempo.es, és probable que divendres s'acumulin gairebé 30 centímetres de neu nova a la Cantàbrica més occidental. Però els registres més importants es produirien als Pirineus, on es podrien sumar fins a 35 centímetres.

Això si, a la zona de Pireneu català el registre de neu no serà tant alt com al Pirineu aragonès. Al Sistema Central tampoc seran tan intenses les nevades i es conformaran amb poc de més de 10 centímetres.

Mapa de possibles acumulacions de neu a la Península Ibèrica aquesta setmana

Tal com explica en una publicació a la xarxa social X@InfoMeteoTuit, les "nevades seran més destacables a cotes mitjanes/altes". A més, també caldrà estar molt atents a les temperatures.

Gairebé tot el país estarà en alerta durant la jornada de dijous. La costa de Galícia, el Cantàbric i el Mediterrani compten amb avisos taronges per onatge i vent.

Aquestes ratxes fortes també castigaran les comunitats de l'interior. Cinc estan amb nivell groc, com són la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, La Rioja i Extremadura.

Avisos vermell, groc i taronja de l'AEMET per dijous

Les previsions de l'AEMET també preveuen una caiguda dels valors tèrmics. Per tant, ens espera un començament de novembre d'allò més tardorenc.

➡️ El Temps

Més notícies: