Muntatge amb cotxes circulant després de la pluja i un mapa d'avisos

EL TEMPS

L'AEMET empitjora els avisos per dijous i alerta del que passarà el cap de setmana

L'AEMET ha emès un nou avís especial per vent, pluges i fort onatge a tot el país

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s'ha vist obligada aquest dimecres a emetre una actualització del vostre avís especial per vent, temporal marítim i pluges. L'organisme insisteix que a partir d'aquest 1 de novembre, les borrasques seran "més profundes" i, en conseqüència, "de més impacte". Això es traduirà en "precipitacions pràcticament generalitzades" a la Península i a les Illes Balears, a més de "vents molt intensos" i "important temporal marítim".

Tal com fa dies que avisa l'AEMET , a partir d'avui, però sobretot des de dijous, notarem els efectes de la borrasca Ciarán, encara que la cosa no s'acabarà aquí. Per al cap de setmana, els meteoròlegs avisen de l'arribada d'"una altra profunda borrasca de característiques similars", i per això el temporal de pluja, vent i onatge s'allargarà.

L'AEMET avisa d'un dijous de "pluges generalitzades"

La borrasca Ciarán se situarà "a la zona del Regne Unit", però els seus efectes també es notaran a Espanya. Les precipitacions més intenses cauran a Galícia, l'àrea del Cantàbric i als Pirineus, encara que plourà a gairebé tot el país. A més, amb l'entrada d'una massa d'aire fred, les temperatures baixaran notablement, amb una cota de neu que se situarà entre els 1.400 i els 1.200 metres.

Previsió actualitzada de l'AEMET per dijous, 2 de novembre

Dijous, 2 de novembre, l'altre gran protagonisme serà el vent, que bufarà amb ratxes superiors als 70 km/h gairebé tot Espanya. A zones del nord i de l'interior peninsular, a més de les Balears, arribarà fins i tot als 90 km/h o 100 km/h.

L'AEMET també adverteix del dur temporal marítim, especialment al litoral de Galícia i del Cantàbric, on es podran registrar onades de fins a 8 metres d'alçada. A la zona del Mediterrani tampoc no seran aliens a aquesta situació, amb onades de fins a 5 metres.

Gairebé tota Espanya amb avisos per vent, pluja o mala mar dijous

L'AEMET ha activat avisos per vent, pluja i onatge a gairebé tot el país per a la jornada de dijous. En primer lloc, hi ha avisos vermells i taronges per fort onatge al litoral de Galícia. A Astúries, Cantàbria, País Basc, Catalunya, Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Illes Balears, Andalusia, Ceuta i Melilla, els avisos són grocs o taronges.

Mapa amb els avisos de l'AEMET per dijous, 2 de novembre

També hi ha avisos grocs per pluja a Galícia, Astúries, Castella i Lleó, el País Basc, Navarra, Aragó, Catalunya i Andalusia. Però sens dubte els avisos més destacables del dia són per vent, que estaran activats a gairebé tot Espanya.

Destaquen especialment els avisos taronges emesos per l'AEMET per a Castella i Lleó, punts del nord de Navarra, Extremadura i la Comunitat de Madrid. També hi ha avisos taronja per vent a les Illes Balears, Castella-la Manxa, el País Valencià, la Regió de Múrcia, Aragó i Andalusia.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIJOUST.ª DIVENDRES
MadridMàx. 15
Mín. 7
Màx. 13
Mín. 7
BarcelonaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 19
Mín. 13
ValènciaMàx. 27
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 13
SevillaMàx. 24
Mín. 13
Màx. 20
Mín. 11
SaragossaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 9
BilbaoMàx. 22
Mín. 9
Màx. 15
Mín. 10
PalmaMàx. 23
Mín. 14
Màx. 19
Mín. 12
La CorunyaMàx. 18
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 13
Mín. 4
Màx. 11
Mín. 4
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 23
Màx. 25
Mín. 21

Divendres segueix el temporal de pluges, vent i fort onatge

Per divendres, l'AEMET avisa que seguirem "sota la influència de la borrasca Ciarán", amb una "atmosfera inestable i ruixats" a bona part de la Península i de les Balears. Les precipitacions podrien ser localment intenses i amb calamarsa a zones del terç nord”, mentre que la cota de neu començarà a pujar.

Mapa de l'AEMET amb la previsió de divendres, 3 de novembre

Especialment durant la primera part del dia, el vent seguirà bufant amb força al sud-oest i centre de la Península. L'AEMET també explica que seguirà el temporal marítim, especialment al nord, encara que la situació anirà millorant al llarg del dia.

Nova borrasca pel cap de setmana

Per dissabte i diumenge, dies 4 i 5 de novembre respectivament, l'AEMET avisa de l'arribada d'una nova borrasca. Parlem d'una depressió molt semblant a Ciarán, "amb fronts associats" i "efectes semblants". Els efectes de la dita borrasca es notaran a partir del mateix dissabte, amb més precipitacions, vent i onatge.

Previsió de l'AEMET pel dissabte, 4 de novembre

Per diumenge, encara que falten uns quants dies, els meteoròlegs expliquen que la nova borrasca s'anirà allunyant “cap al mar del Nord”. Això suposarà una clara millora quant a les condicions del temps.

➡️ El Temps

Més notícies: