Muntatge fotogràfic de diverses afectacions del pas de la borrasca Ciarán a Catalunya

Els danys causats per la borrasca Ciarán, en impactants imatges

El pas de la borrasca Ciarán està deixant diverses afectacions

Novembre ha arribat acompanyat de la borrasca Ciarán. Una borrasca que ha arribat acompanyada de fortes ratxes de vent que estan causant diversos desperfectes a tot Catalunya.

Les fortes ratxes van començar aquest dijous, 2 de novembre, i s'espera que hi siguin presents durant tot el cap de setmana. Per aquest motiu, el Meteocat continua emetent avisos. Durant aquesta primera jornada de fortes ratxes de vent, les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat han estat les zones més afectades.

Arbres, il·luminació nadalenca i altres elements van caure a la via pública, provocant diversos desperfectes. La capital catalana ha estat la ciutat amb més incidències. El més greu va ser a l'escola 30 Passos, al barri de la Sagrera.

La caiguda d'un arbre del pati de l'escola va deixar nou persones ferides. Dos adults i tres menors van haver de ser traslladats fins a l'Hospital Sant Pau, altres van ser donats d'alta in situ i un altre menor va ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron.

Foto de la tanca del pati interior de l'escola '30 passos' trencada per la caiguda d'un arbre
L'arbre va caure a causa del temporal de la borrasca Ciarán. | Redes sociales

Fins al lloc dels fets es van desplaçar sis unitats del SEM, les quals van atendre les víctimes pels diferents cops que havien rebut. No es tenia informació que els arbres de la zona estiguessin en mal estat, però a partir de l'incident, l'Ajuntament de Barcelona revisarà l'estat de cadascun.

Foto d'un arbre caigut pel fort vent a l'Escola 30 Passos de Barcelona
Els afectats per la caiguda d'un arbre a l'escola eren sortint de les aules. | Redes sociales

La borrasca Ciarán provoca múltiples incidents

Aquest no va ser l'únic incident de la tarda. Doncs, abans que caigués l'arbre al pati de l'escola, un altre arbre havia caigut al carrer Viladomat, a l'Eixample. Segons ha informat l'ACN, el temporal provocat per la borrasca Ciarán va provocar que l'arbre caigués sobre un taxi i afectés diverses motos que estaven aparcades.

Si bé fa uns dies la capital catalana va ser notícia per haver col·locat ja els arbres de Nadal, ara ho és pel temporal de Ciarán. Un altre dels incidents que ha provocat la borrasca és la caiguda dels llums.

Foto d'uns llums de Nadal caiguts pel fort vent a Gran Via de Barcelona
Les fortes ratxes de vent també van provocar la caiguda de les xarxes socials. | Redes sociales

La caiguda dels llums de Nadal a Gran Via va provocar que es tallés la circulació, per la qual cosa es van viure fortes retencions en un dels carrers més transitats de la capital catalana. Tot i això, la caiguda de la decoració no va causar danys personals als ciutadans que estaven passejant per la zona.

Imatge d'un llum de nadal caigut a Barcelona pel temporal de la borrasca Ciarán
La caiguda d'uns llums de Nadal va provocar retencions fortes. | ACN

El vent continuarà durant les pròximes hores

Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 438 trucades pel temporal, segons ha informat l'ACN . Les comarques del Barcelonès no van ser les úniques afectades. Doncs, el vent també va bufar fort a les comarques de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central.

Imatge d'un arbre caigut a la carretera arran del temporal de la borrasca Ciarán
La caiguda dels arbres també van provocar afectacions a les carreteres. | @bomberscat

Les ratxes més fortes han estat a la muntanya de Puig Sesolles, al Vallès Oriental, on les ratxes han arribat fins a 138,2 quilòmetres per hora. Segons informa Protecció Civil, les fortes ratxes continuaran. No es preveu que la intensitat disminueixi, per la qual cosa es demana prendre precaucions.