Muntatge amb un paisatge d'un poble nevat i un cercle amb la cara seriosa de Pepe Buitrago
EL TEMPS

Pepe, un altre expert en 'cabañuelas', deixa tots muts amb la seva predicció per Nadal

Les 'cabañuelas' han parlat i pronostiquen un hivern especialment fred, amb abundants precipitacions

Les 'cabañuelas' han parlat i ja coneixem el temps que farà durant el pròxim Nadal. El pronòstic ens arriba de la mà de l'expert Pepe Buitrago, conegut popularment com 'el cabañuelo de Mula'.

És cert que encara resten unes quantes setmanes perquè arribi el període festiu de desembre. De fet, són pocs els que s'aventuren a avançar el que passarà a llarg termini, ja que hi ha una gran incertesa sobre això.

Les observacions de Pepe determinen que ens espera per davant un hivern especialment fred a la península Ibèrica. Preveu nevades copioses i abundants a gairebé tot el territori nacional, fins i tot en punts del sud ia latituds per sota dels 600 metres. Amb tot això, hi ha la possibilitat que moltes ciutats i pobles poc acostumats a la neu acabin coberts d'un mantell blanc.

I tot plegat en ple Nadal, cosa que permetrà gaudir d'un ambient molt emocionant. Però les prediccions d'aquest expert també avancen pluges generalitzades, recull El Periódico.

Suposaria una bona notícia, sobretot per a aquells territoris on escasseja l'aigua. En qualsevol cas, caldrà estar molt atents als acumulats. Sobretot pel risc d'inundacions que hi ha.

  • T'INTERESSA: L'AEMET avança el temps que tindrem a l'hivern: Jorge Rey s'emporta una sorpresa

Caiguda de les temperatures

Pel que fa a les temperatures, tot fa indicar que patiran una important caiguda, sobretot en punts de muntanya. Pepe confirma que ens enfrontarem a un veritable hivern, amb valors tèrmics baixos, gelades i gebres. Sembla que es recupera la normalitat després d'un començament de tardor una mica atípic amb una calor excessiva.

'El cabañuelo de Mula' recorda la transcendència que té l'observació de la lluna durant aquesta època. Pel que sembla, aporta informació de gran valor pel que fa al clima.

Per tant, pot arribar a ser una bona alternativa per a aquells que tracten d'aconseguir una visió més àmplia de la meteorologia de sempre.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIJOUST.ª DIVENDRES
MadridMàx. 18
Mín. 12
Màx. 16
Mín. 11
BarcelonaMàx. 26
Mín. 20
Màx. 23
Mín. 17
ValènciaMàx. 28
Mín. 20
Màx. 25
Mín. 19
SevillaMàx. 24
Mín. 15
Màx. 23
Mín. 14
SaragossaMàx. 24
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 12
BilbaoMàx. 22
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 25
Mín. 17
La CorunyaMàx. 20
Mín. 15
Màx. 20
Mín. 14
BurgosMàx. 16
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 7
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 22
Màx. 25
Mín. 21
➡️ El Temps