Muntatge amb Mario Picazo i un mapa de temperatures a Espanya
EL TEMPS

'Ciència-ficció': Mario Picazo avança el que passarà amb les temperatures aquests dies

Mario Picazo anuncia una forta caiguda dels valors tèrmics amb vista al tram final de setmana

Mario Picazo avisa dels canvis que experimentaran les temperatures durant el tram final d'aquesta setmana. El pas de la borrasca Ciarán per la Península no només deixa avisos per vent, onatge i pluja. També es preveu una caiguda important dels termòmetres.

Aquesta inestabilitat serà més apreciable durant la jornada de dijous, amb una lleugera treva durant divendres. Però el conegut meteoròleg ja adverteix que "darrere de Ciarán arriba una altra borrasca dissabte. És a prop de les illes britàniques, encara no té nom, però en tindrà", apunta.

Mapa de les alertes meteorològiques previstes per dijous, 2 de novembre de 2023

Mario Picazo detecta "temperatures que són ciència-ficció al mapa". Explica que en sumar "el factor vent" es produirà un empitjorament de la situació, amb força més fred.

La caiguda del mercuri serà més apreciable sobretot al nord-oest, amb un ambient més suau a la Mediterrània. Amb vista a diumenge, també "podríem restar algun grau als termòmetres".

En qualsevol cas, hi haurà un "ambient autènticament tardorenc" a la major part del país. En alguns punts de Castella i Lleó, les màximes es quedaran reduïdes a un sol dígit. És el cas de Segòvia o Àvila.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIVENDREST.ª DISSABTE
MadridMàx. 13
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 9
BarcelonaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 15
ValènciaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 15
SevillaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 12
SaragossaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 21
Mín. 11
BilbaoMàx. 15
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 15
La CorunyaMàx. 18
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 13
BurgosMàx. 11
Mín. 4
Màx. 13
Mín. 6
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 23
Màx. 24
Mín. 21

S'enganxa una borrasca amb una altra

L'entrada d'una nova borrasca a partir de dissabte "donarà continuïtat a aquest temporal" de pluja, vent i fenòmens costaners. El meteoròleg avisa "d'acumulats de precipitació arribant per Galícia", que s'aniran desplaçant cap a la Mediterrània. Això sí, "gran part del que caigui es quedarà a Galícia, Cantàbric i Pirineus".

Previsió de l'AEMET pel dissabte, 4 de novembre

La neu també farà acte de presència a zones de muntanya. Anirà baixant la cota fins als 1.000/1.200 metres, amb les acumulacions més grans registrant-se a la Serralada Cantàbrica i als Pirineus.

Mario Picazo no s'oblida del vent, amb "ratxes superant els 100 quilòmetres per hora a les pròximes hores". Es deixarà notar també a la costa, aconseguint les onades els nou metres al litoral gallec.

Indica que el temporal "va remetent alguna cosa divendres", però dissabte s'espera per una altra "nova onada de vent i onatge". En el seu pronòstic al portal eltiempo.es demana "molta precaució", ja que "aquest temporal arriba intens".

➡️ El Temps

Més notícies: