Gent llegint a la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona

ACTUALITAT

Les biblioteques de Barcelona, de vaga a dies de Sant Jordi: canvi de programació

La vaga obliga a traslladar el pregó de Sant Jordi, que s'havia de celebrar a la Biblioteca Gabriel García Márquez

El personal de les biblioteques de Barcelona, ha convocat una vaga el pròxim dilluns 22 d'abril, coincidint amb la vigília de Sant Jordi. Les biblioteques de Barcelona reclamen un augment de personal així com millores laborals i mesures per a la conciliació laboral i familiar.

L'associació Defensem Biblioteques de Barcelona, que representa els treballadors de les biblioteques de la ciutat, va anunciar la parada pel seu compte de X.

Cartell de la vaga de les biblioteques de Barcelona

A més de la conciliació familiar i les millores laborals, els treballadors de les biblioteques de Barcelona cessen la seva activitat per denunciar l'incompliment dels acords per part de la direcció.

L'assemblea de Defensem Biblioteques de Barcelona va anunciar la vaga el 8 d'abril passat. I és que el Comitè de Biblioteques de Barcelona (CGT i Intersindical) decidia convocar l'aturada el dia de la vigília de Sant Jordi, coincidint amb el Pregó de Lectura.

Els bibliotecaris de Barcelona convoquen una vaga

Tal com apunten des del Comitè de Biblioteques de Barcelona, l'objectiu d'aquesta vaga no és cap altre que denunciar el malestar dels treballadors de les biblioteques municipals. Els bibliotecaris de Barcelona reclamen un reconeixement al sector i reivindiquen altres demandes històriques del personal, que no s'han complert per part de la direcció.

La situació dels bibliotecaris de Barcelona va arribar a un punt crític amb els horaris nous proposats per l'administració. Aquests inclouen la mobilitat del personal i una rotació d'horaris de forma anual. Tot i això, el que ha creat més enrenou és la reducció a la meitat del personal itinerant, encarregat de cobrir baixes i situacions imprevistes.

Tuit de Defensem Biblioteques Bareclona, per la vaga del 22 d'abril

L'elecció del dia de la vaga no és casual. I és que el 22 d'abril, l'escriptor anglès David Williams, farà el pregó de Sant Jordi, que es feia per primera vegada a la biblioteca Gabriel García Márquez. Finalment, Williams haurà de fer el pregó al Mercat del Born.

Així doncs, escriptor de novel·la juvenil, donarà el pregó dilluns que ve a les 18 h en aquest nou espai, que permet un aforament més gran que la biblioteca Gabriel García Márquez.

➡️ Actualitat

Més notícies: