Muntatge de fotos d´una persona amb rostre de sorpresa i, de fons, un plànol general d´un poble medieval i una imatge d´una rosa de Sant Jordi amb llibres de fons
ACTUALITAT

Escapada ideal per Sant Jordi: el poble català que es converteix en una vila medieval

Montblanc es vesteix de gala i es converteix en un poble medieval amb motiu de l'arribada de la Diada de Sant Jordi

Sant Jordi és una de les celebracions més estimades i seguides a Catalunya. Avui dia va més enllà de recordar la llegenda d'un cavaller que va matar un drac i li va regalar una rosa a la princesa. Sant Jordi ha esdevingut tot un símbol, un dia per celebrar l'amor i compartir cultura.

Regalar roses i llibres és una tradició de la qual pocs s'escapen, i res millor que fer-ho en una localitat idònia. Montblanc, a Tarragona, ha sabut aprofitar el seu llegat cultural i el seu patrimoni per celebrar Sant Jordi com cap altre lloc.

Del 19 al 28 d'abril, la capital de la Conca de Barberà celebra la Setmana Medieval. Tal com explica el perfil d'Instagram @viajeros_curiosones, durant aquests dies Montblanc es transporta al segle XIV i viu tota immers a l'època medieval.

Montblanc i les novetats de la seva festa més popular

De fet, la d'aquest any ja és la 37a edició d'esdeveniment que atrau públic de diferents parts del país i els fa sentir com en una autèntica pel·lícula. A les imatges d'aquests dos influencers es pot apreciar l'espectacular ambient que es viu a cada racó de Montblanc.

Més de 200 actors, menjar tradicional medieval, trobadors i actuacions de teatre. Una infinitat d'actes que, a més, aquest any porten novetats. Una de les novetats principals és l'espectacle 'Dracum', que aquest any serà de pagament i es traslladarà a un nou escenari, Al Foradot.

Muntatge de dues fotos d´un vídeo d´una parella d´Instagram que mostra una fira medieval que té lloc a Montblanc per a Sant Jordi

Els espectacles de carrer i familiars mantindran el seu protagonisme a Montblanc, buscant mantenir l'esperit de les edicions anteriors. El Mercat de Vins i Caves també experimentarà un canvi d'ubicació i es traslladarà al Fossar de la muralla de Sant Francesc.

Tot això per millorar la circulació dels vianants i l'accessibilitat. Les entrades per als diferents espectacles estan a la venda, amb una demanda notable per a 'Dracum' i 'La Llegenda de Sant Jordi'. D'aquesta manera, l'organització demostra un any més la gran expectació que genera la cita medieval de Montblanc.

Montblanc ho dona tot amb un elevat pressupost

Amb un pressupost que supera els 360.000 euros, aquesta edició promet ser més emocionant que mai. Tot i això, l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha fet una crida a la població per aconseguir ajuda.

Montblanc necessita més voluntaris ara així, assegurar el bon funcionament de la festa. No hi ha dubte que la Setmana Medieval de Montblanc tornarà a oferir una experiència única i inoblidable per a tothom que s'hi acosti.

➡️ Actualitat

Més notícies: