Fotomuntatge amb una imatge de fons de la ciutat de Barcelona durant la Diada de Sant Jordi i al capdavant una rodona vermella amb roses
ACTUALITAT

El canvi amb la Diada de Sant Jordi a Barcelona que tindrà lloc aquest any

La Diada de Sant Jordi a Barcelona presenta una novetat molt esperada pels seus veïns

Ja gairebé és aquí la Diada de Sant Jordi. Quan només falten dues setmanes per a un dels dies més importants per a tot Catalunya, els llibreters i editors corren per deixar-ho tot llest per a la gran jornada.

Per aquest motiu, ja s'ha anunciat un dels grans canvis que afectaran la celebració de la Diada de Sant Jordi a Barcelona i que alegraran, sens dubte, els veïns de la ciutat. Un fet que no es veia des de l'arribada de la pandèmia.

El canvi a la Diada de Sant Jordi d'aquest any a Barcelona

Barcelona recuperarà les parades de la rambla aquesta Diada de Sant Jordi, el pròxim 23 d'abril. Així s'anunciava aquest passat dilluns en una roda de premsa per explicar els detalls d'aquesta Diada a l'Ateneu Barcelonès, de la mà de la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters.

I és que, després de la pandèmia el 2020, la Rambla de Barcelona no s'havia pogut recuperar totalment per Sant Jordi. Aquest 2024, la Rambla, íntegrament, des de Canaletes fins a Santa Mònica, es tornarà a omplir de parades de llibres i roses.

I és que, aquest any, es tornarà a celebrar Sant Jordi a Barcelona com l'any 2019, anterior a la crisi sanitària del coronavirus, amb la diferència que cada cop més i més parades se sumen a la celebració de la Diada.

Foto d'una parada de roses a la Rambla de Barcelona per la Diada de Sant Jordi

I és que, segons ha assegurat Europa Press, aquest 2024 seran 336 llocs els que participin en la Diada de Sant Jordi a Barcelona, davant dels 336 de la jornada de l'any passat, que va caure en diumenge. Hi haurà també fins a 215 firmes de llibres al voltant de la capital catalana. A més, per primera vegada, set dels districtes de Barcelona participaran en aquesta Diada de Sant Jordi.

Tot i això, hi ha un altre gran canvi que sacsejarà Barcelona durant Sant Jordi. I és que les parades més cèntriques hauran de pagar per primer cop una tarifa, com anunciaven la Cambra del Llibre i l'Ajuntament de Barcelona el mes de febrer passat.

Sant Jordi torna a caure entre setmana

Es tracta, a més, del primer Sant Jordi que cau entre setmana després de la pandèmia. Tot i això, el representant de la Cambra del Llibre i el president del Gremi de Llibreters han assegurat que això no posa cap trava a la Diada de Sant Jordi.

"El que passa amb els dies laborals respecte als dies entre setmana és que les hores més punta de vendes són diferents", han explicat en una entrevista per al Tot es mou de TV3. "Però és normal. Estem preparats els llibreters i els editors".

➡️ Actualitat

Més notícies: