Muntatge de fotos d´un grup d´amics rient i, de fons, la imatge d´un mar
ACTUALITAT

Els 2 pobles catalans que estan entre els 20 més feliços de tot Espanya

Un estudi ha valorat els aspectes que fan que una localitat sigui un lloc perfecte per ser feliç

Sitges i Salou són dos dels pobles més feliços d'Espanya. Així ho corrobora un estudi dut a terme per l'empresa Azucarera, en col·laboració amb la consultora YouGov.

El primer se situa a la província de Barcelona. I es cola al número 16 d'una llista de 35 localitats de tot el país. Per la seva banda, Salou (Tarragona) es posiciona al número 18.

Un ambient acollidor, tranquil·litat, una gastronomia de proximitat i qualitat, són alguns dels factors que en defineixen la felicitat. Així com un entorn natural i paisatgístic excepcional. En el cas específic de Salou, la seva elecció com a una de les ciutats més felices d'Espanya s'atribueix a diversos elements destacats.

Salou i Sitges, llocs per ser feliç i jubilar-se

Entre ells hi ha la seva climatologia privilegiada, citada pel 50% dels enquestats. Seguida de les festes i activitats (39%), l'entorn natural (34%), la cordialitat dels habitants (30%) i la filosofia de vida (22%). Sitges, curiosament, va ser escollida també recentment com una de les millors ciutats catalanes on jubilar-se.

Imatge de la cala crancs de Salou, una zona de platja amb el mar i alguns edificis de fons

La seva proximitat amb Barcelona, l'oferta d'oci, lúdica i gastronòmica i la bona comunicació amb tren, el converteixen en el lloc perfecte per descansar. Finalment, a la llista dels 35 pobles més feliços d'Espanya apareix també Cadaqués, a Girona.

Segons l'enquesta, la bellesa del poble és un dels factors principals que influeixen a la percepció de felicitat dels seus habitants. Amb un 75% dels enquestats que destaquen aquest aspecte, Cadaqués captiva amb el paisatge de costa. També pels racons protagonitzats per cases blanques a l'estil mariner.

Imatge del passeig marítim de Sitges amb persones caminant

L'encant de Cadaqués

Altres factors clau que contribueixen a la felicitat local inclouen el clima agradable, la tranquil·litat de l'entorn, així com el patrimoni cultural. Tot això enriqueix la vida dels habitants i de les persones que el visiten.

L'estudi posa en relleu la importància de la qualitat de vida, la naturalesa i el patrimoni cultural al benestar dels habitants. També ofereix una visió sobre les claus de la felicitat a Espanya.

➡️ Actualitat

Més notícies: