La recepta de suquet de peix que prepara Jordi Cruz: per llepar-se els dits
Jordi Cruz ens ha ensenyat a elaborar un plat molt típic de Catalunya, que procedeix de la cuina dels pescadors
Jordi Cruz és un xef conegut per ser representant de la cuina més actual i innovadora. Això no vol dir, però, que no li agradi la més tradicional. Bona mostra que aquesta també li encanta és que ha revelat la preparació d'un plat típic de la seva terra, Catalunya: el suquet de peix.
“Suquet de peix” en dos versiones by Jordi Cruz
Jordi Cruz ha indicat que és una recepta que durant molts anys han preparat els pescadors i que és fàcil de fer. És més, agrada a tothom. Vaja, que està per llepar-se els dits.
Ingredients per fer el suquet de peix de Jordi Cruz
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Oli d'oliva | Un rajolí |
All picat | 2 cullerades |
Tomàquet a daus | 4 cullerades |
Sal | Al gust |
Pebre molt | Al gust |
Patates laminades | 3 unitats |
Fumet de peix | Per cobrir les patates |
Pell de cua de rap | 1 unitat |
Cua de rap | 1 unitat |
Rei | 3 trossos |
Dentó | 3 trossos |
Els passos que segueix Jordi Cruz
1. Preparar el sofregit
Per començar a fer aquesta recepta cal elaborar el sofregit. Per això, Jordi Cruz afegeix en una cassola al foc un rajolí d'oli i l'all. Quan estigui llest, s'incorporen el tomàquet a daus, una mica de sal i també pebre.
Cal deixar a foc mitjà el recipient durant uns cinc minuts, aproximadament. D'aquesta manera, queda perfecte.
2. Afegir les patates i el brou
Passat el temps esmentat, cal tirar a la cassola les patates laminades. Es mou tot bé i, tot seguit, es cobreixen amb fumet de peix. Han de deixar-se al foc durant uns 12 minuts, temps durant el qual es pot afegir, si es vol, la pell de la cua del rap.
3. Cuinar el peix i emplatar
Per finalitzar, s'incorporen a la cassola els diferents trossos de peix i es deixa al foc perquè es cuini tot bé. En concret, n'hi ha prou amb uns deu minuts més.
Si ve de gust, en els dos últims minuts de cuinat, se li pot afegir una picada d'all, ametlles, pa, julivert i sal. Ja només queda emplatar i servir per a satisfacció de tots els comensals. I aquests, segur que en queden encantats.
Com has pogut veure, aquest plat català no és gens complicat de cuinar seguint les indicacions de Jordi Cruz. Un xef que, així mateix, ens ha revelat la manera de preparar des d'una crema de carxofes fins al pastís provençal Amelia.
Més notícies: