Jordi Cruz t'ensenya a preparar el pastís provençal Amelia: sense gluten i vegetarià
Tot i que no és una recepta pròpia, sí que és cert que no deixa de ser una gran opció per posar d'entrant
Masterchef ha aportat moltes coses al xef Jordi Cruz. La fama és una cosa que és clara, després de tants anys al prime time de la televisió. Però també li ha servit per trobar receptes molt interessants en les elaboracions dels concursants.
Tarta provenzal Amelia sin gluten
Aquest pastís provençal Amelia és un clar exemple del que t'acabo d'explicar. I és que va ser una concursant amb aquest nom la que la va elaborar, per això l'utilitzi per referir-se a aquesta recepta. El que és interessant d'aquest entrant és que és una opció molt saborosa per a persones celíaques o vegetarianes.
Ingredients per al pastís provençal Amelia
Perquè puguis elaborar-la a casa teva, aquí et deixem els ingredients dividits entre massa, farcit, crema del farcit i la cobertura:
Ingredients per fer la massa
INGREDIENT | QUANTITAT |
Farina de blat sarraí | 250 gr |
Oli suau | 50 ml |
Aigua tèbia | 100 ml |
Sal | 5 gr |
Ingredients per fer el farciment
INGREDIENT | QUANTITAT |
Tomàquet cherry | 500 gr |
Mozzarella | 300 gr |
Sal | Al gust |
Sucre | Al gust |
Oli d'oliva | Al gust |
Ingredients per fer la crema del farciment
INGREDIENT | QUANTITAT |
All | 1 unitat |
Ceba tendra | 80 gr |
Bulb de fonoll | 50 gr |
Celeri "apionabo" | 50 gr |
Pebrots de piquillo rostits a la lena | 250 unitats |
Aigua | 100 ml |
Oli d'oliva amb herbes fresques | 100 ml |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Ingredients per fer la cobertura d'hortalisses
INGREDIENT | QUANTITAT |
Tomàquet | 1 unitat |
Carbassó | 1 unitat |
Albergínia | 1 unitat |
Oli d'oliva amb herbes fresques i un toc d'all |
Així es fa el pastís provençal Amelia, segons Jordi Cruz
1. Es comença per la massa
Per fer la massa d'aquest pastís, barreja la farina amb aigua, oli d'oliva i sal. Anem donant voltes a aquesta barreja fins que tinguem la textura requerida per a aquesta elaboració. Després, estén-la en un motlle perquè serveixi de base per al pastís que volem fer.
2. Completem la base
Cuinem uns tomàquets cherry al forn perquè quedin fets per fora i sucosos per dins. Un cop llestos, els afegim a la nostra base col·locant-los ordenadament. L'últim pas seria afegir la mozzarella.
3. Preparem el farcit i el col·loquem
Agafem tots els ingredients que t'hem posat pel farciment i els posem en una paella. Els anem cuinant fins que es vagin lligant entre ells. Si vols, pots fer servir la batedora perquè quedi tot més uniforme i amb més aspecte de crema.
4. Coronem amb les hortalisses
Ara ens toca rentar i tallar les hortalisses pensades per a la cobertura com si anéssim a fer una ratatouille. Un cop llestes, les col·loquem per sobre d'una manera que quedi bonica. Així mateix, hi afegim herbes provençals, l'oli i salpebrem.
5. Enfornem i... A punt per menjar!
Quan hem seguit tots els passos, ja tenim el nostre pastís gairebé llest. Preescalfem el forn i després ho enfornem durant 30 minuts a 175 graus. Passat aquest temps el traiem i només ens queda tallar-lo i degustar-lo.
Més notícies: