Pastís provençal Amèlia de Jordi Cruz
SOCIETAT

Jordi Cruz t'ensenya a preparar el pastís provençal Amelia: sense gluten i vegetarià

Tot i que no és una recepta pròpia, sí que és cert que no deixa de ser una gran opció per posar d'entrant

Masterchef ha aportat moltes coses al xef Jordi Cruz. La fama és una cosa que és clara, després de tants anys al prime time de la televisió. Però també li ha servit per trobar receptes molt interessants en les elaboracions dels concursants.

Tarta provenzal Amelia sin gluten

Aquest pastís provençal Amelia és un clar exemple del que t'acabo d'explicar. I és que va ser una concursant amb aquest nom la que la va elaborar, per això l'utilitzi per referir-se a aquesta recepta. El que és interessant d'aquest entrant és que és una opció molt saborosa per a persones celíaques o vegetarianes.

Ingredients per al pastís provençal Amelia

Perquè puguis elaborar-la a casa teva, aquí et deixem els ingredients dividits entre massa, farcit, crema del farcit i la cobertura:

Ingredients per fer la massa

INGREDIENTQUANTITAT
Farina de blat sarraí250 gr
Oli suau50 ml
Aigua tèbia100 ml
Sal5 gr

 

Ingredients per fer el farciment

INGREDIENTQUANTITAT
Tomàquet cherry500 gr
Mozzarella300 gr
SalAl gust
SucreAl gust
Oli d'olivaAl gust

 

Ingredients per fer la crema del farciment

INGREDIENTQUANTITAT
All1 unitat
Ceba tendra80 gr
Bulb de fonoll50 gr
Celeri "apionabo"50 gr
Pebrots de piquillo rostits a la lena250 unitats
Aigua100 ml
Oli d'oliva amb herbes fresques100 ml
SalAl gust
PebreAl gust

 

Ingredients per fer la cobertura d'hortalisses

INGREDIENTQUANTITAT
Tomàquet1 unitat
Carbassó1 unitat
Albergínia1 unitat
Oli d'oliva amb herbes fresques i un toc d'all

 

Així es fa el pastís provençal Amelia, segons Jordi Cruz

1. Es comença per la massa

Per fer la massa d'aquest pastís, barreja la farina amb aigua, oli d'oliva i sal. Anem donant voltes a aquesta barreja fins que tinguem la textura requerida per a aquesta elaboració. Després, estén-la en un motlle perquè serveixi de base per al pastís que volem fer.

2. Completem la base

Cuinem uns tomàquets cherry al forn perquè quedin fets per fora i sucosos per dins. Un cop llestos, els afegim a la nostra base col·locant-los ordenadament. L'últim pas seria afegir la mozzarella.

3. Preparem el farcit i el col·loquem

Agafem tots els ingredients que t'hem posat pel farciment i els posem en una paella. Els anem cuinant fins que es vagin lligant entre ells. Si vols, pots fer servir la batedora perquè quedi tot més uniforme i amb més aspecte de crema.

4. Coronem amb les hortalisses

Ara ens toca rentar i tallar les hortalisses pensades per a la cobertura com si anéssim a fer una ratatouille. Un cop llestes, les col·loquem per sobre d'una manera que quedi bonica. Així mateix, hi afegim herbes provençals, l'oli i salpebrem.

5. Enfornem i... A punt per menjar!

Quan hem seguit tots els passos, ja tenim el nostre pastís gairebé llest. Preescalfem el forn i després ho enfornem durant 30 minuts a 175 graus. Passat aquest temps el traiem i només ens queda tallar-lo i degustar-lo.

➡️ Societat

Més notícies: