Muntatge amb un plat de crema de carxofa i un cercle amb la cara del xef Jordi Cruz amb una carxofa a la mà
SOCIETAT

Jordi Cruz comparteix la recepta de temporada més deliciosa: crema de carxofes

Aquesta recepta de Jordi Cruz destaca pel seu sabor i perquè és ideal per aportar a l'organisme diferents nutrients

Dur a terme una dieta completa i equilibrada, així com sustentada en productes de temporada, és el que cal fer a favor de la salut. I per això cal cuinar i degustar plats com el que ha revelat el xef Jordi Cruz: crema de carxofes. 

Crema de alcachofas, receta Jordi Cruz

És una recepta boníssima, ideal per combatre el fred i una estupenda manera de donar a l'organisme nombrosos nutrients. Sí, perquè la carxofa és alta en vitamina C, potassi, ferro i fins i tot calci. 

Ingredients per preparar la crema de carxofes de Jordi Cruz 

INGREDIENTSQUANTITAT
Cors de carxofa4 unitats
Carxofes12 unitats
Brou de verdures1 litre
Aigua1 litre
Oli d'olivaDiversos raigs
SalAl gust
Pebre blancAl gust
Julivert1 manat

 

Els passos que segueix Jordi Cruz 

1. Netejar i bullir les carxofes 

El primer pas d'aquesta recepta és netejar les carxofes a consciència. Un cop estiguin llestes, cal tallar-les a quarts i deixar-les en un bol amb aigua i julivert perquè no s'ennegreixin. 

En una olla, tireu-hi el litre d'aigua i poseu-ho al foc. Quan comenci a bullir, cal afegir les carxofes esmentades i una mica de sal. Cal mantenir-les al foc durant uns 20 minuts. 

2. Triturar les carxofes 

Un cop estiguin llestes, les carxofes es posen al got de la batedora al costat d'uns 50 mil·lilitres d'oli d'oliva, que es van afegint a poc a poc. Tot seguit, es tritura i es reserva la crema. 

3. Acabar el plat 

En una cassola es posa un rajolí d'oli d'oliva. Després s'hi afegeixen els cors i se saltegen durant uns minuts, al costat de sal i pebre. Si es desitja, es poden afegir des d'uns llagostins fins a uns daus de pernil. 

Ja només queda emplatar la crema i damunt de la mateixa col·locar el saltejat. Així estarà a punt per menjar-se. 

Com has pogut veure, és molt senzill preparar aquest plat del cuiner Jordi Cruz, conegut per ser jurat de MasterChef. Un cuiner que també ens ha descobert com cuinar rap en adob i fins i tot pollastre rostit