Imatge de fons del xef José Andrés en una cuina i en primer pla una imatge de part d´un plat d´escalivada

SOCIETAT

El plat a base de verdures que xifla el xef José Andrés i és perfecte per a Quaresma

José Andrés ha reconegut sense problemes que el fascina aquest plat, que és un clàssic de la nostra gastronomia

José Andrés és un xef espanyol que ha aconseguit ser un referent a tot el món. Des d'aquesta posició, no dubta a promocionar la gastronomia del nostre país, tant als seus diferents restaurants com també a les seves publicacions digitals. N'és una bona mostra que ara ha ensenyat a preparar una recepta típica: escalivada.

És un àpat elaborat amb verdures i oli d'oliva, que és oriünd de Catalunya, on José Andrés va viure uns anys. A ell el fascina, tant és així que ho ha definit al seu newsletter Longer Tables de manera molt poètica. Ha dit que pot portar en un sol mos “una nit freda d'hivern, l'essència del passat i la llum càlida i brillant de l'estiu”.

Ingredients per fer l'escalivada de José Andrés

INGREDIENTSQUANTITAT
Cebes2
Albergínies2
SalAl gust
PebreAl gust
Pebrots vermells2
Vinagre de XerèsUna cullerada
Tomàquets madurs6
Oli d'olivaMitja tassa

Els passos que segueix José Andrés per a l'escalivada

1. Rostir les verdures

L'escalivada es cuina començant per preparar les verdures. En concret, les cebes es tallen per la meitat, s'impregnen amb una mica d'oli i es posen en una safata de forn. El mateix es fa amb les albergínies, els tomàquets i els pebrots.

A continuació es fica al forn, prèviament preescalfat. I s'hi manté a 200º fins que estiguin toves. Això pot trigar entre 40 i 50 minuts.

2. Peleu les verdures

Un cop s'hagi tret la safata del forn, es deixa que les verdures es refredin una mica. Quan ho hagin fet, es procedeix a pelar-les. A més, se'ls treuen les llavors, el cor i els altres elements que no es mengen per, finalment, tallar-les a tires per fer l'escalivada.

3. Amanir

Per finalitzar l'escalivada, una vegada que estiguin llestes, es col·loquen en una safata. S'hi incorporen la mitja tassa d'oli, el vinagre, la sal i el pebre. Es barreja tot bé i ja estarà llest el plat per servir i degustar.

Com s'ha pogut veure, és una recepta molt senzilla d'escalivada que ara ens ha volgut donar a conèixer el cuiner José Andrés. Un xef que també ens ha ensenyat a cuinar altres propostes tradicionals com les llenties i els cigrons amb espinacs.