La recepta preferida de la dona del xef José Andrés que és 'perfecta per a l'hivern'
José Andrés ha indicat la manera idònia de preparar aquest plat, que és una barreja perfecta de llegums i verdures
José Andrés és un dels cuiners espanyols que més defensa i porta la gastronomia del país per tot el món. Ho fa des dels nombrosos restaurants que té repartits pel planeta i també des dels mitjans. N'és una bona mostra que ara ha revelat la recepta dels cigrons amb espinacs, el plat preferit de la seva dona, Patricia.
José Andrés ha confessat que aquest plat li encanta a la seva dona i que és molt típic de la seva terra, Andalusia. És una proposta boníssima i, com ha subratllat, “perfecta per a l'hivern”, per combatre les temperatures baixes i tenir energia.
Ingredients per elaborar els cigrons amb espinacs de José Andrés
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Cigrons cuits | 850 gr |
Espinacs frescos | 250 gr |
Oli d'oliva | Una cambra de tassa |
Vinagre de Xerès | 2 cullerades |
Alls pelats | 6 dents |
Sal | Al gust |
Pebre blanc | Al gust |
Pebre vermell | 1 culleradeta |
Fils de safrà | Un pessic |
Llesques de pa | 2 unitats |
Els passos que segueix José Andrés
1. Començar el potatge
La recepta del famós xef s'inicia tirant l'oli en una paella i posant-la al foc a mitja temperatura. Després s'hi incorporen els alls i es dauren.
A continuació, s'hi afegeixen les dues llesques de pa perquè es daurin pels dos costats. Quan estiguin, es reserven a part, alhora que la paella es retira del foc. S'hi aboquen el vinagre, el pebre vermell i el safrà, que s'han de remoure bé.
2. Coure els cigrons
El pas següent consisteix a fer els espinacs i els cigrons, juntament amb el líquid d'haver-los cuit, en una cassola. Aquest recipient es posa al foc i cal deixar que bulli tot durant uns cinc minuts.
Aquest és el moment d'afegir el contingut de la paella a la cassola. Un cop fet, es deixa coure a foc lent cinc minuts més.
3. Afegir el darrer toc
Ja només queda afegir una mica de sal i pebre, per, tot seguit, remenar-ho bé i procedir a emplatar. Per això, s'acompanyarà el potatge amb les llesques de pa i, si es vol, amb un ou ferrat.
D'aquesta manera tan senzilla es pot fer el guisat que José Andrés ha revelat a la seva web. Un cuiner que també ens ha descobert darrerament des del seu formatge preferit fins a com fer un exquisit brou.
Més notícies: