Muntatge amb una cuina de fons, la cara del xef José Andrés i un cercle amb un plat de cigrons i espinacs
SOCIETAT

La recepta preferida de la dona del xef José Andrés que és 'perfecta per a l'hivern'

José Andrés ha indicat la manera idònia de preparar aquest plat, que és una barreja perfecta de llegums i verdures

José Andrés és un dels cuiners espanyols que més defensa i porta la gastronomia del país per tot el món. Ho fa des dels nombrosos restaurants que té repartits pel planeta i també des dels mitjans. N'és una bona mostra que ara ha revelat la recepta dels cigrons amb espinacs, el plat preferit de la seva dona, Patricia.

José Andrés ha confessat que aquest plat li encanta a la seva dona i que és molt típic de la seva terra, Andalusia. És una proposta boníssima i, com ha subratllat, “perfecta per a l'hivern”, per combatre les temperatures baixes i tenir energia.

Ingredients per elaborar els cigrons amb espinacs de José Andrés

INGREDIENTSQUANTITAT
Cigrons cuits850 gr
Espinacs frescos250 gr
Oli d'olivaUna cambra de tassa
Vinagre de Xerès2 cullerades
Alls pelats6 dents
SalAl gust
Pebre blancAl gust
Pebre vermell1 culleradeta
Fils de safràUn pessic
Llesques de pa2 unitats

Els passos que segueix José Andrés

1. Començar el potatge

La recepta del famós xef s'inicia tirant l'oli en una paella i posant-la al foc a mitja temperatura. Després s'hi incorporen els alls i es dauren.

A continuació, s'hi afegeixen les dues llesques de pa perquè es daurin pels dos costats. Quan estiguin, es reserven a part, alhora que la paella es retira del foc. S'hi aboquen el vinagre, el pebre vermell i el safrà, que s'han de remoure bé.

2. Coure els cigrons

El pas següent consisteix a fer els espinacs i els cigrons, juntament amb el líquid d'haver-los cuit, en una cassola. Aquest recipient es posa al foc i cal deixar que bulli tot durant uns cinc minuts.

Aquest és el moment d'afegir el contingut de la paella a la cassola. Un cop fet, es deixa coure a foc lent cinc minuts més.

3. Afegir el darrer toc

Ja només queda afegir una mica de sal i pebre, per, tot seguit, remenar-ho bé i procedir a emplatar. Per això, s'acompanyarà el potatge amb les llesques de pa i, si es vol, amb un ou ferrat.

D'aquesta manera tan senzilla es pot fer el guisat que José Andrés ha revelat a la seva web. Un cuiner que també ens ha descobert darrerament des del seu formatge preferit fins a com fer un exquisit brou.