Muntatge amb cara somrient del xef Jordi Cruz i en un cercle el plat de pasta cremosa

SOCIETAT

Jordi Cruz t'ensenya a preparar el plat amb què triomfaràs el Dia de Sant Valentí

El xef Jordi Cruz ha revelat una recepta senzilla i exquisida per sorprendre la parella en aquesta data tan especial

El compte enrere per a Sant Valentí ha començat i tothom que té parella està pensant en el detall idoni per a ella. Doncs bé, els cuiners professionals pensen que una bona manera de sorprendre-la és preparant-li un bon sopar o dinar. I per això, una estupenda alternativa és la recepta que Jordi Cruz ha ensenyat a fer: pasta cremosa amb pebrots rostits.

El famós jurat de MasterChef, Jordi Cruz, ha seguit tots els passos que cal fer per aconseguir aquest plat idoni per al 14 de febrer. Una recepta senzilla i saborosa, per conquerir l'estómac de la persona estimada.

Ingredients per a la pasta cremosa amb pebrots rostits de Jordi Cruz

INGREDIENTSQUANTITAT
Pasta (la que es prefereixi)250 gr
Pebrots vermells2 unitats
AllsUn cap
FormatgeAl gust
Anacards50 gr
SalAl gust
PebreAl gust
Llet150 ml
Suc de llimonaUna culleradeta
Oli d'oliva2 cullerades
Tomàquets secs70 gr
Ceba1 unitat
Alfàbrega frescaAl gust

Els passos que segueix Jordi Cruz

1. Rostir les verdures

Per començar amb la recepta de Jordi Cruz, cal embolicar-la en paper d'alumini, per separat i amb una mica d'oli, tant el cap d'all com la ceba i els pebrots. Un cop fet, es col·loquen en una cassola o safata de forn. Aquesta s'introdueix al forn i es manté allà a 200 graus durant uns 30 minuts.

2. Coure la pasta

Mentre que les verdures es preparen, cal fer la pasta. En una olla es tira aigua amb una mica de sal i es posa al foc.

En el moment que l'aigua comenci a bullir, Jordi Cruz afegeix al recipient els macarrons o la modalitat que s'hagi triat. Es deixa que coguin els minuts que indiqui el seu envàs.

3. Elaborar la salsa

Quan s'ha tret la safata del forn, es pelen els pebrots i s'afegeixen al got de la batedora. Al costat d'aquests es tiren també els anacards, la ceba, el suc de llimona, la llet, els tomàquets secs, la sal i el pebre.

Sense oblidar tampoc les dues cullerades d'oli d'oliva i uns 50 mil·lilitres de l'aigua de cocció. Es bat tot. D'aquesta manera, s'aconsegueix obtenir una salsa exquisida, tal com mostra Jordi Cruz.

4. Acabar i emplatar

En una paella al foc s'aboca la salsa, la pasta i l'alfàbrega. Es mou tot bé i després s'hi afegeix el formatge. Ja només queda ficar el recipient uns minuts al forn perquè aquell es gratini i estarà llest per emplatar i gaudir

Aquesta és la recepta del cuiner Jordi Cruz per a Sant Valentí. Això sí, no és l'únic xef que ha donat una recepta idònia per a aquesta data. També ho ha fet Dani García, que aposta per una lasanya de gambes, llagostins i lluç.