El xef José Andrés revela el truc de la recepta de llenties que va heretar de la seva mare
El xef José Andrés ha revelat el singular pas que dona un sabor exquisit i únic a les llenties casolanes
La cuina tradicional encanta al famós xef José Andrés, per això no deixa de donar a conèixer nombroses receptes de la gastronomia espanyola per tot el món. Així, per exemple, al vostre compte d'Instagram ha ensenyat a preparar unes bones llenties.
És més, José Andrés ha reconegut que la seva mare li va ensenyar una clau perquè els llegums esmentats quedin magnífics. I no ha dubtat a compartir-la amb tots els seguidors.
Ingredients per elaborar les llenties de José Andrés
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Llenties | 1 kg |
Tomàquet | 1 unitat |
Cebes | 3 unitats |
Api | 1 unitat |
All | 1 dent |
Oli d'oliva | Un parell de rajolins |
Aigua | Fins a cobrir les llenties |
Pebre vermell fumat | Un pessic |
Patates | 4 unitats |
Pastanagues | 3 unitats |
Sal | Al gust |
Els passos que segueix José Andrés per preparar les llenties
1. Preparar les verdures i les llenties
El primer que cal fer és fer a una cassola una ceba, l'api, el tomàquet i un all. A continuació, s'hi afegeixen les llenties i un rajolí d'oli d'oliva.
Després, cobriu-ho tot amb aigua i col·loqueu el recipient al foc. L'objectiu és aconseguir que el contingut d'aquesta olla arribi a ebullició i es comenci a cuinar.
2. Daurar dues cebes per separat
Ara arriba el moment d'emprendre el truc que José Andrés va heretar. Consisteix a incorporar a una paella un bon raig d'oli i les altres dues cebes ben picades.
Quan estiguin daurades, se'ls suma el pebre vermell. Es mou tot bé i, finalment, s'afegeix el contingut d'aquella a la cassola, per deixar que es cuini durant 30 minuts.
3. Espessir les llenties
Passat aquest temps, es treuen de l'olla i es tiren al got de la batedora l'api, el tomàquet, l'all, la ceba i una mica de brou de les llenties. Es tritura tot i el resultat es torna a la cassola, per aconseguir que s'espesseixi el plat. Tot seguit, també s'hi incorporen les pastanagues i les patates, prèviament pelades i trossejades.
S'hi afegeix la sal i es manté al foc fins que els últims ingredients estiguin tous. Ja només quedarà emplatar a una font sopera o similar.
D'aquesta manera es pot preparar un bon plat de llenties seguint les pautes i el truc especial de José Andrés. Un xef que tampoc ha dubtat a ensenyar a cuinar des de cigrons amb espinacs fins a un bon brou.
Més notícies: