Fotomuntatge de l'aplicació WhatsApp amb la foto d'una dona sorpresa

SOCIETAT

L'últim avís de WhatsApp: confirma el canvi més important de la seva història

Dick Brouwer, director d'enginyeria de WhatsApp, ha anunciat el canvi més gran de la història de l'aplicació de missatgeria instantània

WhatsApp ha esdevingut l'aplicació de missatgeria instantània per excel·lència. I és que l'aplicació és utilitzada per milions de persones a tot el món. D'aquesta manera, WhatsApp ha anunciat un gran canvi del qual podrem gaudir pròximament.

WhatsApp ha confirmat el canvi més gran de la seva història. Segons s'ha publicat, aquest canvi es farà efectiu a partir del pròxim mes de març. Així ho ha comunicat Dick Brouwer, director d'enginyeria de WhatsApp, a Wired.

WhatsApp i el canvi més gran de la seva història

WhatsApp ha anunciat que serà compatible amb Telegram i altres aplicacions de missatgeria instantània. Es tracta de la interoperabilitat de WhatsApp amb altres aplicacions. Perquè ens entenguem, podrem llegir i enviar missatges a altres plataformes sense haver de sortir de l'aplicació.

Com hem dit anteriorment, la notícia l'ha compartida el director d'enginyeria de l'aplicació a Wired. Això és el que ha explicat:

"Hi ha una tensió real entre proporcionar una manera fàcil d'oferir aquesta interoperabilitat a tercers. I, alhora, preservar el nivell de privadesa, seguretat i integritat de WhatsApp", ha compartit en aquest mitjà.

Unes mans subjectant un mòbil i l'aplicació de WhatsApp oberta
S'espera que aquest nou canvi s'apliqui al març. | WICHAYADA SUWANNACHUN's Images

Per què WhatsApp aplicarà el canvi a partir del març?

Que WhatsApp hagi decidit fer efectiu aquest canvi a partir del mes de març del 2024 no és una casualitat. I és que serà quan la Unió Europea apliqui la nova Llei de Mercats Digitals (DMA).

Es tracta d'una nova mesura que obligarà, entre altres coses, a permetre que els serveis dels guardians d'accés siguin interoperables. Fent referència a les tecnologies i els mecanismes que permeten que les dades flueixin entre diversos sistemes amb una mínima intervenció humana.

D'aquesta manera, les aplicacions Meta i WhatsApp estan incloses en aquesta llei. I, per evitar ser sancionades, s'han vist obligades a agilitzar aquest canvi.

En definitiva, gràcies a aquesta nova modalitat, WhatsApp permetrà escriure els usuaris d'altres aplicacions de missatgeria instantània des de la mateixa aplicació. Tot i això, fins ara no s'han anunciat quines seran aquestes aplicacions.

Però tal com publica Xataka, podrien tractar-se d'IMessage, Facebook Messenger, Signal, Skype, Google Messages o Telegram, entre d'altres.