Una parella revisa uns papers, i al cercle, el logotip d'Hisenda
SOCIETAT

El missatge important que et pot enviar Hisenda si ja has presentat la Renda

Si la declaració de la Renda et surt a tornar, Hisenda t'enviarà aquest missatge sobre l'abonament que rebràs

L'Agència Tributària pot enviar un missatge important als contribuents que en aquests dos primers mesos de Campanya de la Renda ja hagin presentat la corresponent declaració de la Renda. Un tràmit que han de fer per complir les seves obligacions fiscals.

Com tot contribuent coneix, una vegada que presentes la declaració et pot sortir a tornar o pagar. En el cas que et surti a tornar, Hisenda haurà d'abonar-te una certa quantitat de diners en haver pagat el contribuent més impostos dels necessaris al fisc.

Pren nota del que farà Hisenda si la Renda et surt a tornar

Per sort dels contribuents en qüestió, tindran aquesta devolució en un termini màxim de sis mesos. Aquest període comença el darrer dia del termini de presentació de la declaració. Això sí, el més habitual és que la devolució d'Hisenda es faci en uns dies o setmanes després d'haver presentat la declaració de la Renda.

Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda

Per informar-te sobre aquesta devolució, tens disponible l'aplicació mòbil o la Seu Electrònica de l'Agència Tributària. En aquesta web, els contribuents poden veure l'estat de la devolució, a més de poder emprendre qualsevol altre tràmit relacionat amb la Campanya de la Renda i l'Agència Tributària.

Podràs accedir-hi consultant la secció 'Estat de Tramitació' i per conèixer tota aquesta informació necessites el següent:

  • Certificat o DNI electrònic
  • Cl@ve
  • Referència de l'esborrany/declaració de Renda 2023 (6 caràcters)

Hisenda us avisarà per SMS o correu electrònic que el pagament ja s'ha ordenat

Per si no n'hi hagués prou, Hisenda també et pot avisar a través d'un correu o SMS que la devolució s'ha ordenat amb aquest missatge. "S'ha ordenat el pagament de la seva devolució de l'impost sobre la renda de les persones físiques 2023", diu el text en qüestió.

Això sí, has de tenir molta cura perquè de vegades et podria arribar un SMS sospitós que podria tractar-se d'un intent de suplantació en tota regla. Per exemple, si a l'SMS o correu t'arriba un enllaç al web de l'Agència Tributària, ni se t'acudeixi fer clic en aquest link.

➡️ Societat

Més notícies: