Un matrimoni de gent gran revisa un paper, i en el cercle, el logotip d'Hisenda

SOCIETAT

La llista amb els catalans que podrien rebre un avís d'Hisenda sobre la Renda

Hisenda dona una segona oportunitat a aquells contribuents que hagin presentat la declaració amb alguna mena d'error

En plena Campanya de la Renda 2023-2024, cal tenir clar que és necessari presentar la declaració correctament. I sobretot, sense errors. Ens hem de fixar en tots els detalls d'aquest tràmit obligatori, si no volem tenir un ensurt.

Si presentem la declaració amb dades incorrectes, ens podrien sancionar i l'import de la multa varia segons la infracció i la importància de l'error. Per exemple, la documentació falsa és una de les infraccions sobre la qual incideix més l'Agència Tributària.

Això sí, si ens adonem que hem presentat la declaració de la Renda amb un error, hi ha solució. I és que podem lliurar una complementària amb aquestes correccions en un període voluntari.

Hisenda avisa: quan has de fer una declaració complementària

En aquesta campanya, Hisenda adverteix sobre els errors que podem haver comès perquè els corregim, a través d'una declaració complementària.

Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària

Carlos Cruzado, president dels Tècnics d'Hisenda (Gestha), parlava a El País sobre aquesta declaració complementària. "Se'ns traurà del resultat[de la Declaració]l'import que es va ingressar en què hi havia errors, en cas que hagi sortit a pagar", afirmava.

Les sancions d'Hisenda si no corregeixes la declaració amb irregularitats

Si, per contra, la declaració va sortir a tornar, s'hi afegirà la devolució rebuda. Si no tens gaire clar com fer la declaració, aquest any Hisenda ens ho ha posat més fàcil a través de Renda Web.

Només caldrà canviar els imports que estiguin erronis. Gràcies a Renda Web, la resta de la declaració que estigui correcta es mantindrà de forma automàtica. D'aquesta forma, el contribuent s'estalvia perdre massa temps amb aquesta declaració complementària.

Sobre aquesta correcció de la declaració, cal assenyalar un detall important de l'Agència Tributària. Si rebem l'avís que la declaració no és correcta, però nosaltres considerem que sí, no tenim obligació de presentar la complementària.

Això sí, si Hisenda comprova que hi ha un error, ens podria sancionar amb multes a partir de 150 €. Si Hisenda no ens ha notificat l'error, cal pagar un recàrrec de l'1% i un 1% més per cada mes de retard.

Sancions de l'Agència Tributària per errors a la Renda

QUANTITAT (euros)% DE RECÀRREC
Fins a 3.00050
Més de 3.00050-100
Comportament fraudulent150

Tot i això, la sanció serà d'un 50% si el que hem de pagar no supera els 3.000 €. Si sobrepassa aquesta quantitat, la multa seria entre el 50% i el 100% de l'import. I molt de compte perquè podria arribar al 150% de l'import, si Hisenda considera que hem comès un comportament fraudulent.

➡️ Societat

Més notícies: